Renault a Chrysler szalonban?

Meglehetősen kilóg a képen látható Renault R10 a körülötte álló, nagyjából kétszer annyi fémet tartalmazó autók közül. Az épület homlokzatán látható felirat szerint nem csak Renault, hanem Peugeot értékesítéssel is próbálkoztak annak idején. Persze a Renaultok közül nem az R10 volt az első autó az Egyesült Államokban: A korábbi Dauphine modellből például közel 200 ezer talált gazdára az újvilágban.

Később a Renault az AMC-vel működött együtt és részben tulajdonosa is volt a vállalatnak, (az Alliance, Európában R9-esnek hívott típus volt a közös üzletük)  egészen annak megszűnéséig (pont a Chrysler vásárolta fel).

A Renault a Chryslernél is megért még egy új próbálkozást, a Renault Medallion és a Giugiaro által formatervezett Eagle Premier voltak az utolsó helyben értékesített “közös gyermekek”.

Persze nyom nélkül nem tűntek el a francia gének: a Chrysler LH platformja, tehát a Concorde, LHS, New Yorker és 300M, valamint a Dodge Intrepid és az Eagle Vision is az Eagle Premier alapjainak tovább gondolt változatára építkezett.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share