Láttam a legszebb Velorexet!

Mint azt már számtalanszor említettem, az autós blogger számára a téma az utcán hever. Mondhatnám azt, hogy meg sem lepődtem, amikor begurult a parkolóba egy zöld színű Velorex, de nem volna igaz, hiszen a valószerűtlen járgányt először inkább délibábnak, vagy hasonló látomásnak gondolná az ember ebben a nagy hőségben.

Szóval igen, rendesen meglepett. Úgy tizenegykét éve ültem egy üzemképtelen Velorexben, vagyis inkább a beszorultam a helyes kifejezés (187 cm). Az apró háromkerekű nem éppen tágasságáról lett emlékezetes, így külön meglepett, hogy két utasa is van, akiket láthatóan nem viselt meg az utazás.
Gyorsan szóba elegyedtünk a bőregér vezetőjével, így megtudtam, hogy az egyetlen zöld példány az országban, és hogy egy találkozón elért első hely miatt most épp ez az 1966-os példány a világ legszebb Velorexe.

Ebben nem is kételkedtem, hiszen nagyon igényesen volt újjáépítve, látszott rajta a rengeteg belefektetett munka.
A zöld műbőr burkolat – ami miatt egy régi repülőgép és egy motorkerékpár szerelméből született gyermekként tekintettem a Velorexre – nagyon drága, Csehországban készült és fél millió jó magyar forintot kóstált. Ilyenkor szembesülök azzal, hogy milyen olcsó is lesz az autóm lakatolása. 🙂

 

Egyébként most kicsit csaltam, hiszen a vancello.hu autós blog, a Velorexek közül pedig egyet kivéve mind motorkerékpárnak vannak vizsgáztatva – autónak már rég nem lehet.

Természetesen hazaérve már pötyögtem is a gugliba, hogy Velorex, így megtaláltam a hazai kluboldalt, érdemes megnézni, ha valakit érdekelnek az ilyen régi és különleges járművek.

Total
0
Megosztások
7 hozzászolás
  1. Ha én egyszer megöregszem, nekem is lesz Velorexem!

  2. Van eladó Velorexem 2db is ha valaki esetleg kedvet kapott!

  3. Csak jelzem, hogy a rendszám ilyetén torzítása nem túl hatékony, mert ugyanazzal a filterrel a másik irányba megcsavarva kb. 3 másodperc alatt lederiválható, hogy UKM-…
    ;o)

  4. Véletlenül nem egy Lidl parkolóban van a felvétel. Szép a gép nagyon, gyerek koromban sokat lehetett látni belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share