Szerencsehozó Lada?

Újabb, általam még nem látott Lada reklámfotóra találtam. A 2107-essel egy kéményseprő közlekedik? Esetleg a ház lakói? Nem tudom, mi volt az elképzelés, mindenesetre megfogtam az egyik gombomat a kép láttán.

Van egyáltalán még olyan autó a történelemben, amit kéményseprővel reklámoztak?

Érdekesség

A kéményseprő és a szerencse összefüggését abban a korban kell keresnünk, amikor még fagerendás, nádfedeles házban laktak eleink – és még egész biztosan nem 2107-es Ladával jártak. Egy rosszul karbantartott kémény könnyen okozhatott tragédiát, és válhatott a családi tűzhely melege a pusztítás eszközévé. Ahol a kéményseprő járt, ott a javításnak, takarításnak köszönhetően elmaradt a tragédia, állítólag innen származik a babona. 

Total
0
Megosztások
4 hozzászolás
 1. na, most már hátha enged kommentelni…

  feketében jobban illene a kéményseprő bácsihoz, de akkor meg lehet, hogy a fotós fószer nem tudta volna jól elkapni a fényeket.

  indul a motor, huszonegy-nullahét, benne két gringó :))

 2. @Pityubácsi: remélem, hogy csak az uborkaszezon miatt kommentelnek kevesebben, és nem a blogmotor keze van a dologban…
  Feketében nehéz lett volna jó képet csinálni róla, az biztos. 😀

 3. @vancello: sajnos sokszor szívat a blogmotor, ezért gyakran elmúlik a kommentelhetnékem 🙁

  kitartás! lélekben veled vagyok 🙂

 4. Szia Haver! Szerintem megvan az egyik kedvenc képem! 🙂 Ezt ugyanis még én sem láttam a sok tízezer között! 🙂 Üdv, legjobbakat! Ati

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share