Programajánló: 09.15. Velodrom Millenáris

Talán a legnépszerűbb veterános rendezvény lesz a hétvégén. Sajnos ott lenni nem tudok, de megosztom Veletek a sajtóközleményt, ha tudtok, menjetek!

“Ismét feldübörögnek a veterán autók, motorok a Velodrom Millenárison. Szeptember 15-én, vagyis most szombaton a több mint 100 éves versenypálya 45°-os döntésű betonján köröznek majd. Nem csak különleges látvány, hanem hang- és szagélményt is jelentenek, az érdeklődők testközelből csodálhatják meg a veterán csodákat – mozgás közben.

A Velodrom Millenáris született klasszikusként írta be magát a hazai veterános élet programjai közé. Szeptember 15-én, szombaton ott lesznek a 80-100 éves klasszikusok, mint a legendás Salmson, Bugatti és Austin versenyautók. A háborút megelőző időszak gyöngyszemei között NSU, Moto Guzzi, Matchless, Puch, BMW motorkerékpárok, majd az azt követő újjáépítés járművei is bemutatkoznak.
A mi szocreál múltunkból az akkoriban sokaknak elérhetetlen, de legalább hazai gyártású Csepel, Pannonia, Danuvia motorok, vagy az árnyékukban kifejlesztett Panni robogók nevezései is szép számmal érkeztek. A legvidámabb barakk fellendülésekor megjelent Skodák, Wartburgok, Zsigulik, történelmünk még krómtól csillogó példányaiként képviselik az akkoriban épülő autópályák első kilométereinek időszakát.
A nagyvilág sokszor csak képeken, filmeken látott és irigyelt klasszikusai között Chevrolet, Cadillac, Citroen, az 50. születésnapját ünneplő MG B, Austin Healey, Fiat, Mercedes, Mini, NSU, Opel, Ford, Volkswagen autókat lehet megcsodálni, míg a motorok kedvelőinek Horex, Gilera, Triumph, Vespa, Lambretta, Zündapp, Jawa, MZ szépen restaurált, vagy éppen patinásan öregedett kétkerekűi idézik fel a múltat.

A Velodrom Millenáris nemcsak a helyszín és a több mint 200 oldtimer miatt egyedülálló. A járművek vezetői, de a nézők zöme is korhű, stílusos ruhákban érkezik. A mostani rendezvényen az eddigiekhez képest még több látnivaló lesz, és akinek van kedve, az akár a magával hozott készletekkel piknikezhet.
Az autentikus zenéről, hangképekről a terényi Orsósmagnó Múzeum gondoskodik. Az év egyik leglátványosabb rendezvénye 10 órától nyitja kapuit, a programok kb. 15:00 óráig tartanak.”

Több infó itt.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share