Ilyen a kamionos élet!

Biztosan sok olvasóm szeretett volna gyerekként kamionos, vagy autóversenyző lenni, akárcsak én. Nekem az a szerencse adatott meg, hogy autóversenyző már vagyok – még ha „csak” amatőr is, és a “C” kategóriás jogosítványom is megvan már, szóval nemsokára eljutok a kamionozásig. Ebből kifolyólag kezdtem el a Youtube-on ilyen témájú videókat nézni még a nyáron. A legjobban Kótai Zoltán felvételei tetszettek, hamar rendszeres követőjévé váltam.

Kép: Hornyák Csaba

Az egyre népszerűbb videókba azoknak is érdemes belenézni, akik nem terveznek hasonló pályát maguknak, hiszen a kamionosok világa, sajátos életformája nagyon érdekes egy kívülálló számára. Persze a valóság jóval unalmasabb tud lenni egy ilyen felvételnél, hiszen van, amikor kilométereken keresztül nem történik semmi említésre méltó, de szerencsére ezeket a részeket csak a vezetőnek kell végignézni – és vezetni, a kamera viszont megállítható.

Sikerült elérnem az egy személyben operatőr, idegenvezető, oktató, és vezető Zoltánt, és feltettem neki néhány kérdést, hogy ne csak a munkáját, hanem őt is megismerhessük egy kicsit.

Otthon, család?
Budapest, Békásmegyeren lakom. Nős vagyok, 1 lány és 2 fiú apja. A Francia-Holland videót, ha sikerül feltöltenem (éppen elég gyenge a netkapcsolat – Vancello), abban bővebben is bemutatkozom.

Mióta vagy kamionos?
5 éve kamionozok.

Mi vett rá arra, hogy videókat készíts az útjaidról?
A videó készítés onnan indult, hogy szeretném megmutatni a leendő kamionosoknak, hogy milyen ez az életforma.

Melyik a kedvenc országod és útvonalad?
Kedvenc ország: Franciaország, kedvenc útvonal pedig Milánó-Madrid. Gyönyörű!!!

Mi a jó a kamionos életben?
Olyan helyekre jut el az ember, ahova egyébként soha nem jutottam volna el.

Mi a rossz benne?
Rendszertelen hazajárás, a család hiánya.

Mit csinálsz a szabadidődben?
Sétálok, kirándulok, ha olyan helyen vagyok, és az időjárás engedi.

Mit üzensz azoknak, akik követik az útjaidat?
Csak nyugodtan, megfontoltan és kipihenten szabad közlekedni. “Sokkal jobb egy álló kamionban feküdni, mint egy fekvő mellett állni!”

Zoltán Youtube csatornáját ide kattintva éritek el!

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share