Hétvégén Retropartyzánok!

Április 25-e és 27-e között a hazai retro vasak egy helyre gyűlnek össze: a Csepel Orion Parkban rendezi meg a Veterán Zsiguli Egyesület a tavaly is hatalmas sikert aratott Retropartyzánok nevű autós kiállítást. Hogy mit lehet látni egy ilyen eseményen?

A MALÉV járművei külön standot kapnak.

“A rendezvény célja változatlan: A márkaklubokkal, gyűjtőkkel és egyéb veterán jármű megszállottakkal bemutatni a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek Magyarországára jellemző járműveket a Csepel kerékpároktól  az Ikarus buszig, de megjelennek a korabeli nyugat egyes típusai is. A klubok bemutatkozása mellett célunk természetesen, hogy a klubtagok is megmutathassák kincseinket, a márkaklubok megismerjék egymást, szoros kapcsolatok alakuljanak ki, szakmai tapasztalatcserére legyen lehetőség, és nem utolsósorban a látogatók számára érdekes, kellemes emlékeket keltő kiállítás hozzunk létre. A rendezvényre tavaly 2000-nél is több látogató volt kíváncsi, idén dupla alapterületen még több érdekességgel készülünk, így reméljük még több látogatót fogadhatunk.”


Ott lesz az a cabrio Polski is, amivel II. János Pál pápa utazott. Ilyet biztosan nem látsz máshol.

A Retropartyzánok egyik legnagyobb erénye a hatalmas kínálaton felül az, hogy teljesen ingyenesen látogatható!

Ilyen Sárga Angyallal is a Retropartyzánok rendezvényén találkozhatsz.

“Az ingyenesség mellett rendezvényünk másik vonzereje lehet hogy a kiállított járművek jó része nem kordonok mögött, távolról szemlélhető, hanem körbejárható, egyes esetekben meg is tapintható, be is lehet ülni, és főleg, hogy a tulajokkal ott a helyszínen eszmét lehet cserélni a nosztalgikus emlékekről, vagy épp segítséget lehet kapni, ha valaki épp azon gondolkodik, hogy ilyen hobbiba vágna bele. 
Néhány név az idei kiállítók és attrakciók közül: Zaporozsec Klub, Moszkvics Klub, Polski 125 Klub, Volvo Klub, Saab 900 Klub, Klasszikus Olasz Autók Klubja, MZ Klub, Skoda Oldtimer Klub.

Zsiguli nélkül nincs magyar retro. Ez a csehszlovák gép is ott lesz.

További információt a retropartyzanok.hu-n, az esemény Facebook oldalán, vagy a retropartyzanok@retropartyzanok.hu e-mail címen kaphatsz.

A tavalyi Retropartyzánok videón:

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share