V8cars Kupa 2015 beszámoló

Meidl Airport, Fertőszentmiklós, gumifüst, vasárnap. Ezen szavak hallatán pavlovi reflexszel jelenik meg minden benzinvérű, autókat imádó fejében a gondolat: gyorsulási verseny!

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a gyorsulási versennyel egybekötött V8 kupát és amerikai autós találkozót. Vasárnap kilátogattunk, hogy lencsevégre kapjuk a dübörgő amcsi nagyvasakat, és egyéb autókat, motorokat. Ismételten számos más programmal várták a kilátogató nézősereget. Idén a gokart mellett, terep rali autózás utasként, valamint 5-10-15 méter magasságból kaszkadőr ugrást lehetett végrehajtani profik segítségével.

Vasárnap 10:30. Megérkeztünk a Győri-medence határán elterülő repülőtérre. Ami már második napja a szokásos gyorsulási kavalkád díszes overalljában öltözött. Ilyenkor felnőttek játszóterévé alakul és 2 napon át tűri, ahogy aszfaltját feltépni akaró, színes gépcsodák szállják meg és lakják be a kifutópályát és környékét. Hamar bekerültünk a forgatagba, a pulzáló ritmusos körforgásba. Javában zajlottak a motoros edzések, de már négykerekű társaik is várták azt a 10-16 másodpercet, hogy birtokba vegyék azt a pár száz méternyi aszfaltot, megcélozva a 10 mp alatti időt.

Szépen működött a versenygépezet, ezred másodpercek harcai, végsőkig csatázó benzinfalók, várták a zöld lámpa kivillanását, hogy abroncsaikkal beleharaphassanak a reptéri aszfaltba. Pörögtek a selejtezők, Mi körbenéztünk a parkoló autók között is mert a tapasztalatok alapján, sok érdekességet találunk a kíváncsiskodók között is. Sajnálatomra az általam kedvelt Lada gépkocsi a nézői autók között bukkant fel. Egyedül magányosan.

V-8-as kupa. selejtezők után a döntőre került volna a sor, az 1972-es Buick tulajdonosa viszont nem került elő, alias “Buick Bandy” Az amerikai szabad élet demonstrálásával úgy döntött elfogyasztja jól megérdemelt ebédjét párjával. Majd kisvártatva megjelent, és tele hassal meg is nyerte, a szervezők által elcsúsztatott futamot. Szép az amerikai autós élet, vidám emberek.

Volt egy “Fekete Péterke” is, aki hatalmas kitartással, fel’s alá motorozott moszkitó hangú kis motorján, szinte a rajtból együtt indulva, a versenyzőkkel, a nézői autók között vezető úton. Hatalmas lelkesedéssel csápolt a győzelem jelét mutatva az általa kedvelt autós, motoros versenyzők számára.

Ez alkalommal, engem Fenster Men, vagyis Révhelyi Péter 1937-es Chevy Coupe dragstere ragadott magával. Előkelő jelenség, a gyorsulás világában. Amit ez a gép tud: 201 métert 5,43 másodperc alatt teszi meg 202,2 km/h sebességre gyorsulva. 8300 ccm Big blokkja 1200 LE képes! Lenyűgöző teljesítmény.

V8-as kupa után, következett a tombola autó sorsolás. Ez alkalommal is nagy népszerűség és kíváncsiság kísérte a megnyerhető amerikai kabriolet sorsát. 500/1 az esély nem tűnt rossz aránynak, ezért mi is vásároltunk fejenként 1 db tombolát. A szerencse ez esetben, egy Tótvázsonyi fiatalember mellé állt, aki megnyerte az autót.

Kellemes gyorsulással telő vasárnap volt. Ismételten profi versenyen vehettünk részt. Gratulálunk a nap, és hétvége győzteseinek! Külön szeretném megköszöni a biztonsági szolgálat emberének aki figyelmesen a kordon mögé terelt, ezzel vigyázva a saját magam, és más testi épségére, figyelmetlen fotózásom közepette.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share