Időutazás Lanciával

Amikor tavaly egy téli estén megláttam a fortepan.hu-n Konok Tamás úr képét, amit 1941-ben készített, azonnal megszületett a gondolat, hogy fel kéne keresni a helyszínt és újrafényképezni 74 évvel később. A kép Bakonytamásiban készült az evangélikus templom előtt, és egy Lancia Aprilia is látható rajta. A templom a második világégés során bombatalálatot kapott, így a torony már máshogyan néz ki, de az épület többi része, a szomszédos ház, az 1930-as építésű emlékmű mind felismerhetők ma is, ha valaki arra jár a régi képpel a kezében. Az időutazást a saját Lancia Themám teszi teljessé. Az eredeti képen szereplő Aprilia alig pár éves lehetett (ez volt az utolsó Lancia típus, aminek tervezésében az alapító Vincenzo Lancia is részt vett), a Thema meg már 26, de ennyit talán elnéztek nekem.
A fényképért nagy-nagy köszönet Horváth Bandee ralifotós cimborámnak!
Ha tudsz valamit a Lancia Aprilia sorsáról, ne tartsd magadban (esélytelen, tudom)!

Baloldalon 1941, a jobbon 2015. A kép kattintásra nagyul.

Ha szereted a Lanciákat, akkor ajánlom figyelmedbe a Lancia Club Hungary Facebook-oldalát (katt a szövegre), vagy a lancisti.blog.hu oldalt (katt a szövegre).

Szépiában hatásosabb szerintem, de színesben is kiteszem a mostani képet. A kép kattintásra nagyul.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share