Überelhetetlen Taxik

A mai budapesti taxisblokád ihlette legújabb képes blogbejegyzésünket, amelyben megpróbáltuk összegyűjteni leghíresebb, igazi “uberelhetetlen” taxikat. Mindenki talál majd kedvére valót!

Kezdjük is a sort a leghíresebb Peugeot 406 szedánnal, amelyet Daniel, a pizzafutárból lett taxis hajtott a Taxi filmszériában, még a legdurvább Mitsubishi Lancer EVO-kat is lenyomta vele.

taxi.jpg

Nem régiben írtunk egy híres Mercedesről, a W123 sokak számára taxis Merciként ismert autó, a szabadjelző különösen jól áll neki.

w123-taxi.jpg

Ha már Mercedes, akkor az utód kockalámpás sem maradhat kis a sorból, a W124 és utódai még ma is népszerű taxik. A képen vélhetően csak összegyűltek a taxisok, a budapesti eseményekkel történő egybeesés csupán a véletlen műve.

w124taxi.jpg

Hazai vizekre evezve ki ne ismerné Magyarország leghíresebb taxisofőrjét, Taki bácsit a Szomszédokból és a jó öreg piros Ladát. Íme egy kép a forgatásról.

12540306_1128456480511644_1918991850_n.jpg

Szintén egy emlékezetes hazai alkotásban, a Dögkeselyű című filmben is egy Ladát hajtott Simon József (Cserhalmi György) a Volán Taxi égisze alatt.

dogkeselyu_1982_00010.jpg

Talán még páran emlékeztek a Taxi című sorozatra, amelyben még Andy Kaufman és Danny DeVito alakított, a film egy ügyefogyott taxis társaság életét mutatta be humorosan. A sorozatban mindig feltűnt egy Chevy Bel Air és egy Checker Marathon is.

tumblr_nberq3pq631r4nvv3o3_r2_1280.jpg

Nem hagyhatjuk ki a méltán híres Black Cab-et sem, vagy más nevén a London taxit. Ezt a mai napig, igaz modernizált tartalommal, de klasszikus köntösben, a The London Taxi Company gyártja, amely mára már a kínai Geely autóipari céghez tartozik.

2249970-black-cabs.jpg

Az Élet mindig drága, főleg, ha egy Chevy Caprice Yellow Cab-bel vágnak át a Central Parkon. McLane hadnagy nem kímélte a vasat. A 4. részben pedig egy rendőrautóval szedett le egy helikoptert, mondván “Nem volt több töltényem.”

dhv002919c15_3707.jpg

Bruce Willis egyébként egy másik szálon is kötődik a taxikhoz, az 5. elem című filmben taxisként ámokfutott az alábbi géppel, olykor ügyesen lerázva a rend éber őreit.

5_element.jpg

Nos a taxis töltényeink nekünk is elfogytak, ha láttatok egy érdekes taxit, akkor osszátok meg facebook oldalunkon.

 

Total
0
Megosztások
4 hozzászolás
  1. Robert De Niro Taxisofőrje az hol marad, he? Szórakozol velem?!
    Mi?!

  2. Na és Emődi Ladája (később Kadettje) a Lindából?

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share