A legvadabb olasz bika

Még mindig Genf, a nagyközönség előtt hivatalosan ma nyitotta meg kapuit a 86. Genfi Autószalon, ahol már eddig is villantottak nagyokat, gondoljunk csak a Bugatti fényes tűzijátékára, vagy a svédek által újraértelmezett acélra, ami karbon. Harmadjára az olaszok villantottak egy nagyot, mégpedig a Lamborghini által. 

lamborghini-centenario-sperrfrist-1-3-2016-fotoshowbigimage-9caf6d71-930138.jpgA valaha készült legerősebb Lamborghini

A vadabbnál vadabb bikákat készítő olaszok körül már régóta pletykálták, hogy Ferruccio Lamborghini születésének 100. évfordulójára egy különleges modellel fognak megemlékezni. Ennek a bemutatására pedig mi sem alkalmasabb, mint a legismertebb nemzetközi autószalon. Stílszerűen a legújabb Lamborghini a Centenario nevet kapta és első pillantásra bátran mondhatjuk, hogy a leglátványosabb bika, amit az olaszok valaha is terveztek, túltesz a Reventón és a Veneno típusokon is, de sokkal harmonikusabb, mint mondjuk az Egoista. 

lamborghini-centenario-sperrfrist-1-3-2016-fotoshowbigimage-fd05de6c-930137.jpgTetőtől talpig karbon

Az újdonságot a kis olasz sportautómanufaktúra az Aventador alapjaira építette, olyannyira ki lett hegyezve, hogy a Centenario az eddig készült legerősebb Lamborghini. Legyünk túl gyorsan a formaságokon és nézzük a számokat: a jól ismert V12-es motorból 770 lóerőt préseltek ki, ami mind a négy kereket hajtja a hétfokozatú félautomata váltón keresztül. 2,8 másodperc alatt lövi ki magát a 100-as tempóig és valahol 350 km/h fölött van a vége. 

lamborghini-centenario-sperrfrist-1-3-2016-fotoshowbigimage-b39ae6ca-930136.jpgLégbeömlők és légterelők tökéletes kombinációja

Az elöl 20, hátul pedig 21 collos karbonból készült felniken Pirelli P Zero abroncsok feszülnek, és ha már a karbonnál tartottunk, szinte az egész autó váza és a burkolati elemek nagy része is ebből az anyagból készült. A Centenario orrán lévő óriási légterelő idomok nem csak a látványt hangsúlyozzák, de jelentős szerepük van abban is, hogy az első tengelyt a földhöz passzírozzák. 

lamborghini-centenario-sperrfrist-1-3-2016-fotoshowbigimage-84e8967a-931566.jpgInnen jön a legszebb muzsika, egyben az autó leglátványosabb részlete is

Azt hiszem, hogy a Centenario valóban méltó arra, hogy a Lamborghini ezzel az autóval ünnepelje az alapító évszázados jubileumát. Az olaszok ebből a különösen vad bikából mindösszesen 40 példányt fognak készíteni, amelyből 20 darab lesz a roadster változat. Azonban venni már nem lehet, ugyanis az 1,75 millió euróba kerülő szupersportautó összes példánya elkelt. A cég az idei év végén fogja átadni az első példányokat.

A Bugatti és a Koenigsegg után harmadjára a Lamborghini is nagyot mutatott Genfben, és úgy gondolom, hogy ezzel a három különlegességgel lehet a legjobban jellemezni az idei szalont. A Lamborghini kapcsán pedig figyeljétek folyamatosan a vancello.hu-t és a facebook oldalunkat, mert az idei évben kiemelt figyelmet szentelünk a márkának.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share