Reggeli rozsda: az örökölt Miura

Poros pajtában vagy garázsban Lamborghinire lelni ritkaság számba megy, még az olyan helyeken is, mint Amerika, ahol az egy pajtára eső ritka rozsdahalmok száma meghaladja az átlagot. A bejegyzésünk főszereplőjét adó Lamborghini Miura 27 évet állt felbakolva egy garázsban, az Illinois államban található Evanstonban. Az idén 50 éves Miuraval szeptember elején mi is megismerkedtünk közelebbről az olasz bikák szülőhelyén tett látogatásunkkor, az autó élőben is lenyűgöző, különösen ez az 1967-es P400-as típus, amelyen még ott feszítenek a fényszóró körüli szempillák.

Az autó története is érdekes, jelenlegi tulajdonosa a nagymamája unokatestvérétől örökölte. A kedves rokon 1970-ben vásárolta az autót, amellyel nagy álma vált valóra. Villamosmérnökként dolgozott egy riasztókat gyártó cégnél, Korábban ő és a haverjai mindig olcsó autókat vettek, amelyeket aztán maguk pofoztak helyre, de ahogy beindult a karrierje valami jobbra vágyott. A szeme megakadt egy Ferrarin, azonban a főnöke épp olyat vett, így gondolta magában, hogy neki valami más kell. A haverok között akadt egy testvérpár, akik autókat adtak-vettek és tudták, hogy épp a városban van két fazon, az egyik egy Lamborghini Miuraval, a másik egy Maserati Ghiblivel jött, elhívták a villamosmérnök barátjukat, hogy nézze meg a kettejük gyorsulási versenyét. A Miura nyert és a tulaja épp érdekelt is volt az autó eladásában, a többit pedig gondolom kitaláljátok.

Az új tulaj naponta használta a Miurat, ezzel járt mindennap munkába a közeli Skokie városába, persze télen nem használta a legszebb olasz bikát. Mivel egy riasztókat készítő cégnél volt, így fabrikált az autóba egyet, valamint módosította a karburátor burkolatát is. Aztán a 80-as évek végén jött egy fékhiba és talán némi probléma akadt a kuplunggal is, így az autó garázsba került. A tulajnak időközben megváltozott az élete és számtalan ok elodázta a javításokat, így a Miura innentől kezdve egy helyben tékozolt 27 hosszú éven keresztül. 

A tulajnak megromlott az egészsége az elmúlt években, el akarta adni az autót, de volt a családban valaki, akinek ez az autó gyerekkora óta nagyon fontos volt, így a nagyi kis unokája örökölte meg ezt a ritka Lamborghinit, aki a barátai segítségével az elmúlt évben felújította. Nem régiben készült el, visszahozta a Miurat az életbe, amely a régi fényében pompázik. 

Ha pedig több képre és videókra is kíváncsiak vagytok erről a ritkaságszámba menő Miuraról, akkor látogassátok meg Jeremy Cliff weboldalát, a fényfestős videót különösen ajánlom!

Total
0
Megosztások
2 hozzászolás
  1. Na, a ‘csába! Hogy nekem egy ilyen nagybácsim sincs! Pedig 75-80 környékén a Miura volt a legnagyobb kedvencem Matchboxban is, autós kártyában is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share