Jön a Mercedes pickup!

Ez a nap is eljött, jegyezzük meg jól, hiszen a mai nappal a Mercedes-Benz visszatér a pickupok piacára, arra a területre, ahol eleddig olyasmik voltak a menők, mint a Nissan Navara, a Toyota Hilux és a számos amerikai batár; GMC, Ford F-150 és a többiek. Ma Stockholmban a stuttgartiak bemutatták a Concept X-Class típust, amely a jövőbeni széria platós Mercedes előfutára.

06-mercedes-benz-vehicles-concept-x-class-powerful-adventurer-1280x436-1280x436.jpg

Miért is beszélhetünk visszatérésről? Talán sokan nem tudják, de a ’70-es években Argentinában a Mercedes már kínált pickupot, ez volt a W115 alapjaira épített 220D platós. Az új X-Classból egyébként rögvest kétféle design változatot is megmutattak, egy olyat, ami a kemény terepre való és elvisz a hátán bármit, ez vélhetően a G-Klasse és az UNIMOG génjeit örökölte, A másik sokkal inkább a stílusra és a megjelenésre helyezi a hangsúlyt, ami a városok királyává teheti, ez mondhatni egy E-Klasse vagy egy AMG GT platósítva. 

83602c6800526711677ead0f1ded4596.jpg

Az új típus az utolsó rést is betömi a jelenlegi portfólión és a prémium gyártók közül a Mercedes lesz az első (hosszú idők óta ugyebár), aki belép (ismételten) a középméretű pickupok piacára. Az X-Classt a Daimler cég feje, Dr. Dieter Zetsche mutatta be a nagyközönségnek, elmondta, hogy ebben a növekedő szegmensben új sztenderdet kívánnak felállítani, ami a képek alapján vélhetően sikerülhet is.

A fő piacként Argentínát, Brazíliát, Dél-Afrikát, Ausztráliát, Új Zélandot és Európát jelölték meg. Minden verzióba V6-os dízelmotorok fognak kerülni, az összkerékhajtási rendszerben pedig a középső és a hátsó difik teljesen zárhatóak lesznek. 1,1 tonnával lehet majd megterhelni mindkét változatot, illetve 3,5 tonnát lehet majd az új X-Class által vontatni az agrárkampóval, tehát nyugodtan mögé köthetjük a vitorlást, jachtot, versenylovakat, pályanapra az autókat, kinek mi épp a hobbija és a különbejáratú dilije. Az utastérben egyébként a mostani Mercedesekből megszokott magas minőségű és ízlésesen összerakott beltér fogja a jövőbeni vásárlókat fogadni. Az Mercedes család új tagja a jövő év végétől lesz majd megvásárolható. Kíváncsian várjuk, hogy mit fog lépni erre a konkurencia, mert szerintem a csillag nagyon jól mutat ennek az orrán is!

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share