Kocka Kadett kerestetik!

Vannak dolgok az életben, amelyhez az ember személyesen kötődik, és ha el is múlik egyszer az életünkből mindig is örömmel gondolunk rá vissza, a megmosolyogtató percekre, a bosszúságokra, arra hogy azóta mi minden is történt velünk. Valahogy így vagyunk mi is az autókkal, nem csak egyszerű gépnek tekintjük őket, hanem olyan dolgoknak, amelyhez megvan a személyes kapcsolódás. Bizonyára Ti is sokszor visszagondoltok olyan járművekre, amelyek meghatározták a gyerekkorotokat, az ifjú éveket; a család első autója, a te első autód, vagy a szomszédnál parkoló különlegesség, hisz a szomszéd autója mindig zöldebb. Az én esetemben a nosztalgia és a gyerekkorom egy türkizzöld autóhoz kapcsolódik, amely ’80-as években került hozzánk Németországból. Az autó, amiben mondhatni felnőttem, ami nagyon sok helyre elvitt, aminek az olajcseréjében még én is tudtam segíteni, amit még itthon a garázsban vagy az udvaron meg lehetett szerelni, ha baja volt, és ami keményen állta a sarat az idő viszontagságaival az nem más volt, mint egy 1980-as évjáratú kétajtós Opel Kadett D, méghozzá 1.3 S motorral, bézs színű belső kárpittal. Akkoriban csodálták, hiszen nyugati autó volt, sokan valami ufóként tekintettek rá a sok Trabant, Polski és Wartburg között a forgalomban és a parkolókban egyaránt. Emlékszem, azon mindenki meglepődött, hogy 200 km/h volt az órájába írva. 🙂

_57.jpgA gyerekkorom kocka Kadettje is ilyen türkiz színű volt

Teltek-múltak az évek, a kis Kadett elkerült tőlünk, ma már 36 éves lenne, ami bizony nem kevés idő egy ilyen autónál, amibe a rozsda előszeretettel vájta bele a fogát. Régóta tervezgetem már, hogy szerzek egy ilyen ’80 vagy ’81-es évjáratú D Kadettet, amelyeken még fémkilincsek díszelegtek. Ezért ez úton is ezen bejegyzés kapcsán arra kérek mindenkit, hogy aki tud az országban kétajtós (Schrägheck, ez németül a hatchback vagy fastback), azaz kis csomagtérfedeles kocka Kadettet, az ne tartsa magában, írjon nekünk. Mindegy, hogy milyen színű, manuális vagy automata, még a motor sem számít, a lényeg, hogy forgalomba helyezhető legyen és ne legyen menthetetlen romhalmaz, amelyen mindenhol csak lyukak tátonganak és csirkék laktak benne. Nem egy nagy értékű autó, itthon nincs kultusza, de nekem azért jelent valamit. A hahu-s kínálatot hagyjuk, azokat ismerem. A segítségeteket előre is köszönöm!

kadett8.jpgA kis piros a kétajtós, olyat keresünk

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share