1 millió mérföld és tovább

Ritkaságszámba megy ma már az olyan autó, amivel akár pár százezer kilométert is meg lehet tenni nagyobb probléma nélkül. De az olyan autók talán még ritkábbak, amelyekkel több mint egymillió km-t is lehet autózni, mindez különösen figyelemre méltó, ha ez az autó egy ma már ritkaságszámba menő és nagyon értékes sportautó, mint amilyen Guy Newmark bő ötvenéves Porsche 356 coupéja. Az autó nem régiben lépte túl az 1 millió mérföldet, ami bő 1,6 millió km-t jelent európai mércével számolva.

million_miles_porsche.jpg

A ‘Blu’-nak becézett kis sportautót még Guy édesapja vette meg Stuttgartban, majd haza szállította az USA-ba. Pár év használat után Guy kapta meg az autót, miután megszerezte a diplomáját és ő azóta is napi szinten használja az autót, ezzel jár munkába, ezzel jár edzőterembe, ezzel jár a boltba és bárhová, ahová autóval kell mennie. Nem, nem állította be a vitrinbe, nem hagyta magára egy garázsban, hogy aztán itt a Vancello reggeli rozsda rovatában tűnjön fel, hanem arra használta, amire való. Természetesen az elmúlt 40 évben gondos gazdája volt az autónak, hiszen 3000 mérföldenként elvitte a kötelező szervizre, minden szükséges dolgot időben cseréltek rajta, a motorja is természetesen még az eredeti! További érdekesség az autónak, hogy nem csak egy tulaja volt az elmúlt 40 évben, de mindig ugyanaz a szerelő is javította és cserélte rajta az olajat, meg amit kell, a fényezése is még az eredeti Azure Blue. Nem régiben a Porsche gratulált Guy-nak ehhez a jeles mérföldkőhöz, amihez egy videót is készítettek.

Gratulálunk Guy, hajrá a következő 1 millió mérföldhöz!

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share