Rendszámot szeretnél lekérdezni?

Érdekel, mi történt a fater régi Trabantjával? Tudni akarod, hogy meg van-e még a szomszéd bácsi egykori ezerötös Zsigulija? Nem túl információdús (körözik-e, és forgalomban van-e), de némi támpontot adhat a magyarorszag.hu ügyfélkapus megoldása. Hogy mit kell tenned ahhoz, hogy használhasd?

98299.jpgKép: fortepan.hu

Rendkívül egyszerű. Elmész a legközelebbi Kormányablakhoz, és regisztrálod magad (Ügyfélkapu regisztráció), csupán személyi igazolvány szükséges hozzá. Várakozással együtt nekem negyed óra sem volt, és máris havi 14 rendszámot lekérdezhetek. A regisztráció díjmentes, mire odaérsz, találj ki magadnak egy felhasználónevet.

74526.jpgKép: fortepan.hu

Lusta vagy elmenni regisztrálni? Van egy másik lehetőség is, igaz, az nem éppen naprakész. Az éves zöldkártyás rendszer megszűnéséig frissült egy másik weboldal, ott már csak a 7-8 éves adatok érhetők el, hogy hol és mikor vizsgálták az adott járművet. A linket itt találod hozzá: http://rkf.hu/hulladek/publikus.jsp

A kettőt kombinálva talán könnyebben nyomára bukkansz a keresett autónak.

Sok sikert a kereséshez!

 

Total
0
Megosztások
13 hozzászolás
  1. Jó, hogy felhívtad erre a figyelmet, de. A posztból nem derül ki, hogy pontosan hol tudom lekérdezni a rendszámot. Miután a magyarorszag.hu-n kismillió menüpont és eljárás érhető el, jó lett volna, ha leírod, hogy hogyan találjuk meg. Pl.: Ügyintézés – Szolgáltatások – G – Gépjárműkereső – Használom a szolgáltatást. Egyébként pedig nem 14, hanem 20 rendszámot lehet havonta lekérdezni az oldal szerint, de miután lekérdeztem az elsőt, azt írta ki, hogy még 14-et indíthatok. 🙂

  2. Ennél a zöldkártyás dolognál vmi nem stimmel. Megnéztem az autómat és e szerint 3 vizsgálaton is sikertelen lett a zöldkártya. Soha nem volt sikertelen ellenörzése, mai napig simán megcsinálja a zöldkártyát.

  3. Most tudtam meg, hogy a régi autómat, a család kedvencét kivonták a forgalomból. A többi utána lévő közül is csak egyet használnak még. Szomorú ez, olyan, mint egy temetőben sétálni és a fejfákat olvasgatni.

  4. Szerintem aki rákeres mert tudni szeretné “mi történt a fater régi Trabantjával”az azért többet szeretne annál hogy még létezik a kocsi és még nem darálták le…
    Mást meg nem lehet megtudni ezekből az adatbázisokból.

  5. Semmire nem jó ez a keresés, mert csak azt tudom meg, milyen típus, milyen színű és keresik-e vagy nem?….értelme?

  6. ebből hogy lesz merkúros keresés, a kormányablakon nem csak az új tipusú rendszámokat lehet keresni? engem is régóta izgat egy családi járgány, de mivel 85-ben lett eladva az még kb-xx-xx rsz. volt, honnan tudjam mit kapott, ha egyáltalán megérte.

  7. @ton-ton: Elkél némi szerencse is a sikerhez, de ha 3 betű, három számos rendszámmal keresel autót, akkor megtudhatod, hogy még forgalomban van-e. A KTI oldalán meg rátalálhatsz, melyik környéken zöldkártyázott. Ha nagyon fontos számodra, felhívod az adott műhelyt, és több információhoz juthatsz.Ennyiben hasznos, hogy el tudsz indulni a kereséssel, de a többi már nem intézhető egy szoba kényelméből, ez igaz. Azoknak lehet támpont, akik pl. vissza akarják vásárolni az egykori autójukat, én is ezek segítségével kezdtem el. Sajnos már elkéstem, azt az autót bezúzták.

  8. @klarky: igen, az a zöldkártyás adatbázis egyértelműen “csal” ennyit – az én korábbi autómnál is van sikertelen bejegyzés, viszont ha jól emlékszem a végeredmény sikeres vizsgálat lett, csak előtte volt 2 sikertelen mérés, amikor nem sikerült megfelelő fordulatszám-jelet venni a kocsiról.

    @hozé bubó: a netes keresztül tényleg sehogy. Viszont arra is van lehetőség, én azt vártam a cikkre kattintva. Pár éve bolyongok a veteránok között, közben volt pár XY-12-34 formátumú rendszámhoz: azok alapján még mindig csak írásban lehet információt igényelni a KEKKH KNYO (Közlekedési Nyilvántartó Osztály) közreműködésével. Persze ők is betartják az adatvédelmi elveket, de legalább van kétféle lehetőség: adatigénylés vagy kapcsolatfelvétel. Előbbinél kiadják a nyilvántartásukban szereplő adatokat ha a kérelemhez tudsz valamiféle jogalapot felmutatni (ezt lehetne fejtegetni még, csak korán van hozzá), míg utóbbinál nincs ilyen, csak küldenek egy értesítőt az utolsó bejegyzett tulaj utolsó ismert címére a kapcsolatfelvételt igénylő adataival amiket megad a kérelemben. Utóbbinak én köszönhettem egy 1961. szeptemberi Pannonia forgalomba helyezését, amit eredetileg alkatrésznek vettem. 🙂

  9. Egyik kocsinkon lejárt a műszaki, ugyanakkor azt írja ki, hogy a kocsi forgalomban van.

    Ez azért gáz, mert egy vételi szándék esetén nem tudom lecsekkolni, hogy valós-e az adat,amit az eladó mond/ír.

  10. @gigabursch: A lejárt műszaki nem eredményezi egyből azt, hogy ki is van vonva az autó a forgalomból.

  11. @vancello: Akkor ne azt írd oda, hogy ügyfélkapu regisztráció, hanem, hogy rendszám lekérdezés. Ha nincs ügyfélkapud, csak személyesen indíthatod el. Amúgy a család három régi autójából kettő még forgalomban van, mondjuk ez tényleg egy kicsit olyan, mint a temető. Bárki bármit mond, ha egy család (mert apáról fiúra száll az autó) 18 évig használ egy járgányt, az már tényleg családtag. Rossz tudni, hogy már beolvasztották.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share