A legszebb E-Klasse

Alig két napja, hogy kiszivárgott egy katalógusnyi kép az internetre a hamarosan érkező új Mercedes-Benz E-Klasse Coupé változatról, máris itt vannak a friss és ropogós hivatalos információk is a németek új luxuskupéjáról. Első pillantásra azt lehet mondani, hogy az autó gyönyörű, másodikra pedig azt, hogy fantasztikusan néz ki.

Remekül illik a modellpalettába

Az új E-Klasse Coupé szemből egy az egyben a szedán változat, onnantól hátrafelé pedig akár önálló típus is lehetne. Letisztult, elegáns vonalvezetés jellemzi ezt a nagy coupét is, csakúgy mint a kisebb testvér C-Klasse hasonló karosszériakivitelű változatát, valamint a hatalmas S-Klasse Coupét is. A már jól ismert hosszúra nyújtott hátsó lámpa koronázza meg a teljes formát. Belül a E-Klasséban már megismert luxus és high-tech fogadja a coupéban utazókat, azonban a légbeömlők teljesen más designt kaptak, ami szerintem kellően látványosra sikeredett a szimpla rácsos kivitelhez képest. 

A beltérben 64 LED adja meg a kellő hangulatvilágítást

A stuttgartiak középső kupéja egyelőre négy és hathengeres motorokkal lesz elérhető, a csúcsot az E400 4Matic Coupé jelenti, amelyben a már jól ismert V6-os biturbó motor kerül a maga 333 lóerejével. Mindegyik változathoz a kilencfokozatú 9Gtronic automata váltót társítják. A jövőben persze érkeznek erősebb változatok is, lesz E43 AMG V6-os motorral és E63 AMG is V8-cal, szó van egy E50 AMG változatról is, de erről biztosan csak a jövő évi Detroiti Autószalonon lehet többet tudni, ugyanis a hivatalos premier ott lesz januárban. Aki nem elégszik meg a szedánnal és az coupé eleganciájára vágyik, annak jövő nyárig kell várnia, akkor kezdik meg a márkakereskedők a forgalmazást.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share