Reggeli rozsda: rendőr Aston Martin civilben

Képzeljük el, hogy egy rég elfeledett garázs ajtaját felnyitjuk, és a beszűrődő fényben feltűnik egy régóta egy helyben porosodó és nagyon ritka Aston Martin. Valami ilyesmi történt anno az angliai Gloucesterben, ahol egy elhagyatott garázsban leltek rá egy Aston Martin DB2/4-re, amely angol lordhoz méltóan állta itt az idő vasfogát bő 40 éven keresztül.

Az egyik legnemesebb angol autómárka 1953 és 1957 között gyártotta a DB2/4 típust, mint a DB2 utódját. Az Aston háború utáni modelljei közül ez volt a harmadik, amely igen csekély számban, mindösszesen 764 példányban készült. A Gloucesterben fellelt példány egy 1955-ös négyüléses Saloon változat, azonban még a modellfrissítés előttről való, motorja egy 2,9 literes sorhatos, 140 lóerős Lagonda, amely fénykorában 193 km/h-ig repítette ezt a kis sportos Aston Martint.

Az autó történetéről annyit tudni, hogy 12 évig jelöletlen járőrautóként használták, erre utalnak a kék izzóval ellátott első kiegészítő lámpák, illetve maga a kék fényezés is. A ’60-as években egy gyűjtőhöz került, aki az autót beállította egy garázsba, amely szerencsére száraz és szellős volt, illetve télen fűtötték, így viszonylag épségben megmaradt ez a ritka angol sportautó. A porlepte DB2/4 egyben egy időkapszula is, hiszen a hátsó szélvédője mögött számos ’60-as évekből megmaradt napilap sárgult meg, amelyek egyedi hangulatot adnak az angol autógyártás történetének ezen kicsiny darabjához.

Képek: Costwold Classic Car

Total
0
Megosztások
2 hozzászolás
  1. Sosem értettem ezeket a sztorikat, egy ilyen ritka gép nem hiányzott senkinek évtizedeken át?
    Miért jó csak tartogatni és soha elő nem venni…?Csak nekem furcsa?

  2. @geegee: A legtöbb esetben a tulaj leállította és elrakta egy garázsba/fészerbe, gondolván, hogy ott majd nem lesz baja. Gondolom a kötődés miatt nem adták el, de így meg kikoptak. Illetve még azt tudnám hozzátenni, hogy a legtöbbjük a nyugati világban bukkan elő, a nagy jólétben könnyedén elfeledkezik az ember a 3-4. autójáról.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share