Reggeli rozsda: eladó Peugeot 104

Fiat 130 Coupé, Ferrari Modulo, Lancia Beta Montecarlo – ilyesmiket vetett papírra Paolo Martin, aki a Peugeot 104 formáját rajzolta. Az 1972 és 1988 között gyártott francia dobozka egyik hazai példányát legutóbbi reggeli rozsdánk szereplője, az 1976-os Toyota Celica figyeli hátulról, talán ezért is olyan riadt a téglaforma lámpák tekintete.

Az SR változattal van dolgunk, ami nagyjából 1980-ban készült, tehát jócskán az OT-rendszám megszerzésére jogosító életkorban van már, de sajnos még nem olyan állapotban, hogy megfeleljen egy minősítésen. Viszont most bárki megmentheti, ugyanis a kis Peugeot eladó (érdeklődni a vancello@vancello.hu e-mailen lehet).

A sötétkék 104-esnek van valami ódon bája, és ez nemcsak a külsőre értendő, hanem a beltér hangulatára is. Az egész alig nagyobb egy Marutinál, de mégis el lehet férni benne. Talán még a műszerfal is elduruzsol egy excusez-moi-t, még véletlenül sem szeretne beletüremkedni az auránkba.

A legrosszabb állapotban a kormánya van, de ettől eltekintve egész jó állapotban vészelte át az éveket. Az ülések szinte hibátlanok, és a bocsánatkérős műszerfalat sem tarkítják repedések. Extraként mindössze egy tekerőgombos rádiót és az alatta lakó hangszórót vonultatja fel, de egy 37 éves kisautóban nem is vár többet az ember. A messziről kissé jellegtelennek ható autó valójában nagyon kellemes hangulatot áraszt magából.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share