Teljes az E-osztály létszáma

Tanárnőnek tisztelettel jelentem, hogy az E-osztály létszáma teljes, nem hiányzik senki. Bizonyára mindenki emlékszik a kisiskolás éveire, ahol hetesként minden óra előtt jelenteni kellett az osztály létszámát és a hiányzókat, amit aztán szépen beírtak a naplóba is. A Mercedes-Benz a genfi seregszemléről jelenti, hogy az E-Klasse immáron teljes létszámú, hiszen megérkezett a hiányzó Cabriolet változat is. 

2018-mercedes-eclass-cabrio16.jpg

Ledobta a textil az E-Klasse (is)

Legutóbb még tavaly decemberben írtuk az E-Klasséról, akkor a Coupé változat volt terítéken, most pedig itt van a Mercedes középső kabriója is, amely a kétajtós testvéréhez hasonlóan káprázatosan szép lett. Az elődjénél hosszabb, szélesebb és egy kicsit magasabb is az autó, viszont például az E300-tól alacsonyabb egy hajszálnyival. 

Kecses vonalak jellemzik

Belül a Cabriolet is megkap mindent, amit a szedán és kupé változatok, plusz még ugye ott lesz az Aircap és Airscarft rendszer, amely ma már minden nyitott stuttgarti csillag alapeleme. Az opcionálisan rendelhető Dynamic Select rendszerrel a vezető szabályozhatja a felfüggesztést, a gázérzékenységet és a váltási pontokat is. A váltómű ebben a változatban is a már jól ismert 9G-Tronic, azaz a kilencfokozatú ZF automatikus szerkezet, amelyhez a háromliteres V6-os biturbó motor kapcsolódik a maga 329 lóerejével. Hasonlóan a C és S-Klasse Cabriolet típusokhoz, a középső vászontetős csillag is rendelhető lesz hátsó vagy összkerékhajtással is.

Vélhetően nem kell sokat várni az AMG változatra sem

Nagy meglepetést egyébként nem okozott a nyitott E-Klasse, a beltér összeállításához számtalan finom bőr és különféle fa, illetve fém vagy karbon burkolat közül lehet választani. Az első képekről a kék-világos belső nyerte meg leginkább  a tetszésem, de vörösben is dögös. Amire azonban máig rácsodálkozom, az a teljes digitális műszerfal, ezt így ebben a formában a Mercedes tudja a legjobban. A vászontető egyébként 20 másodpercen belül nyílik és záródik, amelyet négyféle színben lehet megrendelni: fekete, sötétbarna, sötétkék, vagy piros. Aki szeretne egyet annak sajnos várnia kell az év végéig, ami ugyan már nem kabriószezon, de egy ilyen szép Mercedesnek bármikor örül az ember.

Fotók: Mercedes-Benz

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share