Szokatlan extrák

Elektromos ablakemelők, klíma, központi zár. A ma már megszokott, sokszor széria felszerelések mellett akadnak olyanok is, amik elsőre talán szokatlannak tűnnek. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Alfa Romeo 90 – bőrönd a műszerfalban

A 90-es Alfával a felső kategóriát célozta meg a milánói gyártó. A majdani jómódú -khm- üzletemberek közül kikerülő vásárlókra gondolva, egy extraként rendelhető bőröndöt helyeztek el a 90-es műszerfalában az utas oldalán. Hogy hány millió líra maffiapénz fért el benne, arról nincsen információ, mindenesetre a 90-es teljesítményét figyelembe véve remek menekülőautó lehetett belőle, a bőröndöt kikapva pedig hátra lehetett hagyni a „sáros” gépet.

alfa90_borond.jpg

 

Fiat Ritmo – zseblámpa a kesztyűtartóban

A hetvenes évek végén bemutatott, meglehetősen formabontó Fiat Ritmo megjelenése még ma is különlegesnek számít. Nem szeretnék senkit sem gyanúsítgatni, de a Bertone dolgozói egészen biztosan valami különleges drogot fogyasztottak, mielőtt a Ritmo vázlatát felskiccelték.

scansiona-1.jpeg

Az érdekes autó kesztyűtartójában viszont egy kifejezetten hasznos kiegészítő kapott helyet: egy elemlámpa. Aki keresett már a sötétben valamit az autójában, vagy körülötte, az tudja, hogy milyen jól tud jönni egy kis mobil fényforrás.

ritmo_lampa.jpg

 

Mercedes R  Osztály  – sörnyitó a pohártartóban

Ön dönt, iszik, vagy vezet. Vagy mind a három egyszerre? A Mercedes pohártartójának elválasztó elemében egy sörnyitó – nevezzük inkább kólanyitónak most – található. Lehet, hogy a tulajdonosok észre sem vették a legrégebbi gyártó eme figyelmességét.

aclasse.jpg

 

Rolls-Royce – esernyő az ajtóban

A legendás brit márka tervezői gondoltak a náluk gyakori esős időre (kétszer jártam a szigetországban, mindkétszer hétágra sütött a nap), és a luxusautó ajtajában elrejtettek egy esernyőt. Így a hotel ajtajáig tartó öt méteren sem kell megáznia a tulajdonosnak.

rolls-royce-car-umbrella.jpg

 

VW Bogár – váza a műszerfalon

Réges-régen, még a visszapillantó tükörre aggatott Hawaii-füzérek előtt, a Volkswagennél stílusosabb kiegészítőt is adtak a faros népautóhoz. A műszerfalra akasztható porcelán váza igazán egyedi ötlet. Még szerencse, hogy ablakba akasztható muskátlitartót nem fejlesztették ki hozzá a lelkes német mérnökök. I-gaz, ahhoz kellene egy műszerfalból előhúzható locsolókanna is.

bug_flower_holder.jpg

Total
0
Megosztások
11 hozzászolás
  1. Csak egy kis korrekció: a Ritmóban lévő lámpa nem elemlámpa 🙂 Szivargyújtóról működik, a háza nagy részét a dobra feltekert kábel teszi ki.

  2. Kimaradt: renault twingo, sminktükör a sofőr oldali napellenzőben 🙂

  3. A kispolszkiban a seprünyél volt széria felszerelés, önindítózáshoz.

  4. Tudom, más kategória, de… egy 600-as Mercedes hátsó ülésénél – amit pneumatika dönthetett majdnem fekvő helyzetig – a könyöklőben volt állítható állvánnyal borotválkozó tükör, villanyborotva, ólomüveg tégelyekben arcszesz; a csomagtartóban pedig egy többemeletes bőröndben zöld posztóval bélelt fészkekben rendkívül komplett szerszám- és alkatrész készlet volt. A mérete miatt nem mondhatom, hogy lapult volna… Volt még hátul egy rádiót vezérlő beépített panel is, hogy a gazda szabhassa meg, mit is hallgatnak.
    Az első két helyet sem hanyagolták el: egy kereszt alakú vájatban mozgó gomb segélyével szintén pneumatika állította az üléseket megfelelő pozícióba: magasság, nagyobb vagy kisebb lábhely. Pneumatika nyitotta a motorháztető és a szélvédő közötti szellőzőnyílás takarófedelét is.
    Esernyőt tudtommal rejt a nagy Jaguárok hátsó ajtaja is 🙂

  5. A Fiat Trutymó egy jó kocsi volt, legalább is az 1.7 diesel ment mint amit picsánrúgtak, igaz megállni nem nagyon szeretett..

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share