Autót az automatából

A világon talán nem sok olyan autószalon van, amely eltér a megszokott elrendezéstől, a nagy üvegdobozok uniformisát azonban csak kevesen próbálják felváltani valami építészetileg is látványosabb megoldással. Amikor a képeken szereplő tornyot megláttam, akkor hirtelen a müncheni Mercedes-Benz showroom jutott eszembe, ahol decemberben általában látványos adventi naptárat rendeznek be, vagy a VW üvegpalotája, azonban a Szingapúrban található Autobahn Motors legújabb szalonja még ezeken is túltesz.

autobahn.png

A használt, elsősorban luxus és sportautókkal foglalkozó kereskedés szakítva a konvenciókkal Szingapúr közepén egy igazi autó automatát építettet fel, amely bár a fotókon úgy tűnik, mintha egy terepasztal kelléke lenne, azonban ez a tényleges valóság. Szingapúr sűrűn lakott és szinte már minden be van építve, a telkek és az ingatlanok nagyon drágák, így a terjeszkedés “legolcsóbb” megoldása az, ha fölfelé építkeznek, így adódott az új szalon ötlete is.

3.jpg

A 60 autó tárolására alkalmas épület olyan, mint a vidámparkokban lévő plüssállat- és egyéb játékautomaták, amelyekből némi pénz ellenében egy kar emeli ki véletlenszerűen az áhított dolgokat, igaz itt azért némileg több pénz szükséges a vágyott autó birtokba vételéhez, amely szerencsére nem Kinder meglepetés. A spéci szalonban egy liftrendszeren keresztül lehet hozzáférni a kiválasztott autócsodához, amelyet maximum két perc alatt szállít le az automata rendszer a vevőhöz, miután az kifizette az így sem alacsony vételárat. A választék bőséges; van hogy Ferrarikkal töltik meg az óriásautomatát, van hogy klasszikusokból lehet válogatni, mindenesetre a repertoár eléggé széles a Bentleyktől kezdve egészen a Lamborghini típusokig.

Total
0
Megosztások
2 hozzászolás
  1. A következő tolvajtempó célpontja lehetne. Legalább egy helyen lenne az összes autó. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share