Repülők és Autók

Pontosan három héttel ezelőtt már izgalomban álltunk a Baracs-Kisapostag füves felszálló pályáján. A reptér vezetés jóvoltából az itt megrendezésre kerülő repülőnap keretében az Amatőr Rally Sportegyesület lehetőséget kapott, hogy a reptér egy részén kialakíthassunk egy pályát, amit majd a versenyautókkal jól ki is járhatunk. kanyargós  nyomvonalon haladó, közel két km hosszúságú szakaszt építettünk meg.

3.JPG 

De ne szaladjunk előre, két éve létrehoztunk egy csoportot a legnagyobb közösségi oldalon, A magyar amatőr rally megmentésért – A tűz őrzői felületet, ahova azokat vártuk akik akarnak, tudnak tenni az olyan amatőr versenyzőkért vagy kezdőkért, akik nem tudnak megfelelni a szigorú szabályozásnak. 2300 tag gyűlt össze. De 30 ember úgy gondolta, létrehoz egy egyesületet, és segíti mindazokat, akiknek erre szüksége van. Így született meg tavaly az ARS- Amatőr Rally Sportegyesület. Nem is tétlenkedtünk, erre a nyárra Nyúl Ferenc alelnök közreműködésével lett megszervezve az élménynap a repülőnap keretében

7.JPG

Több mint tíz autó várta az érdeklődőket. Az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők, és nem csak a rally-ból, hanem az autocross és rallycross-ból  ismert versenygépek és pilótái csaltak örömet kicsik és nagyok arcára egyaránt.  Ahogy meg lett hirdetve, kilenc órától vártuk a jobb egy vendégeit, de már nyolc óra után érkeztek a regisztrálók.

2.JPG

Onnantól folyamatosan délután öt óráig megállás nélkül érkeztek a vendégek, akik a repülő show mellett a földi örömöket is szerették volna megtapasztalni a nagy por, és a meleg ellenére is. Csupa mosolygós vidám gyermek, nő, és férfi szállt ki az autókból. Volt olyan, aki még egyszer is váltott beszállókártyát, annyira élvezte a rohanó, pattogó autókat.

9.JPG

A pálya nézők által nem volt látogatható, mivel a versenyautók a szervizparkból etapban a kifutó/leszálló pálya végén jutottak el a kijelölt részre. Maga a versenyautó felett elhúzó repülő is élmény volt, nem csak a megépített füves aztán földes élménypálya. Az autóztatás mellett, drag bemutató is volt, ahol egy Fiat Puntot láthatott és hallhatott a közönség.

10.JPG

De a képek nem mindig adják vissza a jó hangulatot, ezért videósaink segítettek ebben nekünk. Közösségi oldalunkon már láthattátok a beharangozó videót, most viszont nézzük meg Gál Péter és Dömsödy Szervác nagy videóját az eseményről.

De nem csak élményt adtunk az oda kilátogatóknak, hanem a bevétel túlnyomó többsége  jótékonyságra ment. Két támogatott volt, akit szerettünk volna segíteni. Egy családot, a barcsi Tasnádi Tibor, aki tragikus körülmények között eltűnt, valamint a dunaújvárosi kórház gyermekosztályát. 115 fő váltott besszállókártyát autóinkba,  Így mind két támogatott 131.000,- ft támogatásban részesült.

20132603_1419891198089637_1071033446_o.jpg

Szeretném megköszönni a szervezésben résztvevő egyesületi tagok munkáját, akik nélkül nem működött volna ilyen jól és rugalmasan  a regisztráció, az autókhoz való vendégelosztás, a szervizpark rendje, a nap végeztével a pálya leszedése. De szeretném kiemelni a hozzátartozók segítségét is. A Máté&Böri Team-et, akik szintén sokat hozzátettek a nap lebonyolításához. Köszönet a Dunaferr Repülőklubnak, Mezei Zsoltnak, a Mezőfalva Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, a Baracsért közalapítványnak, a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetének, az Asztalos Gumiszerviznek, az AMTOSZ-nak, és nem utolsó sorban a versenyzőknek, akik nélkül nem jöhetett volna létre! Jövőre a sikerre való tekintettel ott leszünk újra! Gyertek el minél többen!

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share