A jövő BMW roadstere

Talán a jelenlegi BMW kínálat legkarakteresebb autója a Z4, a jelenleg futó széria azonban már kissé koros, az idén lép a nyolcadik évébe, így időszerű a következő generáció, amelynek az előfutárát a BMW már megmutatta. Igaz, eredetileg a hétvégén rendezendő Pebble Beach Concours d’Elegance lesz a hivatalos bemutatója, azonban a fotók és a lényeges információk már itt vannak.

bmw-z4-concept-pebble-beach-concours.jpg

Ha ránézünk a fotókra, akkor bizony láthatjuk, hogy a bajorok jövőbeli designja nagyon más lesz, mint a mostani, és szerintem ez egyáltalán nem baj. Adrian von Hooydonk, a BMW designért felelős alelnöke elmondta, hogy “a BMW Concept Z4 kifejezi az új BMW formanyelvet minden perspektívából és minden részletében egyaránt.’ Nagyon látványos, ahogy a dinamikus orr részt a letisztultabb hátsóval összekötötték a küszöb és az oldalsó lemezek éles töréseivel, mégis törekedtek az egységes forma létrehozására.

bmw-z4-concept.jpg

A BMW elmondása szerint a tervezőcsapat a korábbi roadsterekből is merített ihletett, mégsem akartak retro formát létrehozni, talán az nem is állna jól egy modern Z4-nek, ugyanakkor valamelyest a tradíciókkal is szakítottak. Ennek legjobb példája, hogy a korábbi horizontális elosztású Angel Eyes lámpákat vertikális kiosztásúként álmodták újra, ugyanakkor a klasszikus védjegynek számító vesékben nem függőleges rácsozás van, hanem egy bonyolult térhálót alkalmaztak, ami szintén hozzátesz az extravagáns megjelenéshez.

bmw-z4-concept_2.jpg

A beltérben is egészen szokatlan formákkal találkozhatunk, a vezető oldala igen agresszív megjelenésű, a fekete felületeket, némi fém és a vörösre festett kormányváltó kapcsolók törik meg. Digitális műszerfal és központi kijelző, csak néhány kapcsoló, de nem is kell több egy futurisztikus sportautóba. Ezzel szemben az utasoldalon már sokkal szelídebb megoldások vannak, finom barna bőrrel húzták be a felületeket, amely harmonizál a külsőt borító Energetic Orange Frozen fényezéssel, ugyanakkor a műszerfal két oldala úgy tűnik, mintha két különböző autóé lenne. 

A lemezek alatti tartalomról egyelőre semmilyen információ sem áll rendelkezésre, talán erről a hétvégén lesznek beszámolók, mindenesetre a BMW fő célja, hogy tesztelje a nagyközönséget ezzel a koncepcióval, a legújabb, széria Z4-re a németek állítása szerint még legalább egy évet várni kell.

Képek: BMW

Total
0
Megosztások
7 hozzászolás
  1. Nagyon ótvar lett! Se él, se forma nincs benne :/
    Mindíg figyeltem a Z4-eket, hétha kedvem támad egyre.
    Most már biztosan nem fogm…

  2. @Burgermeister: Szerintem is gyönyörű a forma. @Glazier: Valamit olvastam erről valahol, hogy mintha lenne a két cég között együttműködés és valami sportautó rémlik a történetből.

  3. szerintem baromi szep. a z4 amugy se kovette mar jo rag ota ezt a “dupla kor lapmas imitalast” elol. alapvetoen a bmw kiznezet mar a veserol szol nagyon reg ota nem a lamparol.. amugy meg benne van a capa ami nagy dolog 2017-ben. btw az 1000% nem igy fog a seria z4 kinezni elol, mar ami pont a lampakat illeti.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share