A legszebb elektromos álom

A Mercedes nem fukarkodik a látványos koncepciók terén, szinte minden jelentős nemzetközi autós eseményre elhoznak valamit. Az e héten rendezendő kaliforniai Monterey Car Week-re talán a világ legszebb elektromos autóját hozták el, méghozzá a tavaly bemutatott Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet változatát, ami egyszóval gyönyörű.

vision-mercedes-maybach-6-cabriolet_7.jpg

A Cabriolet-hoz is jár az egyedi bőröndszett

A Vision 6 Cabriolet leginkább olyan, mintha egy klasszikus, art déco stílusban újraálmodott autó jövőbeli kivetülése lenne, hosszú orr, hosszú far, mint egy nagyon hosszú csónak, amit a világ legszebb áramvonalai határolnak, mindez 24″-os felniken gurul. A csónak hasonlat talán pont ideális is ezen autót illetően, hiszen a sötét tónusú kék fényezés neve Nautical Blue Metallic, ami nagyon illik ehhez a kabrióhoz. 

vision-mercedes-maybach-6-cabriolet_5.jpg

Szoborszerű szépség

Az autó beltere is hasonlóan csodálatos, mint a külső formavilág, a “flowing” design mantra jegyében született, csakúgy, mint a kupé. Szárny-szerű középkonzol, letisztult, de egyben lágy vonalak, a fehér felületek kék hangulatvilágítással keveredő színjátéka teremti meg a csodát és a beltér kifinomult hangulatát. Az ajtópanelek az ülések folytatásai. Belül nem találunk digitális kijelzőket, a műszeregység is analóg, a Mercedes designerei erre azt mondják, hogy reagálnak azon igényekre, amely szerint az embereknek meg kell tapasztalniuk az analóg luxust az egyre digitálisabb világban. Egyébként nem száműzték a modern technológiákat az autóból, a legfontosabb információkat két head-up display vetíti a szélvédőre. 

Analóg luxus

Ha már modern technológia, a Vision 6 kupéhoz hasonlóan a nyitott változatban is négy elektromos motor hajtja a kerekeket, összesen 750 lóerőnyi teljesítménnyel, amit még egy mozdony is megirigyelne. Az autó padlólemeze rejti a masszív akkumulátor csomagot, amelyhez 350 kW-os CCS gyorstöltőt társítottak a csillagos márkánál, így 100 km-re elegendő áramot 5 perc alatt lehet az akkukba táplálni. A Mercedes elmondása szerint az autó 4 másodperc alatt van 100 km/h-án, ám a száguldást 250 km/h-ban limitálták.

A legszebb elektromos autó, amit valaha is terveztek

Bár a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet csupán koncepció autó marad, mégis remek prezentáció arra, hogy a jövőben a Maybach modellcsaládot hová lehetne bővíteni, illetve az egyes részmegoldásokkal talán a jövő Mercedes autóin is találkozhatunk. Ahogy az egyik olvasónk írta tegnap a facebook bejegyzésünknél: “Gorden Wagener egy zseni”.

Képek: Mercedes

Total
0
Megosztások
16 hozzászolás
  1. Az eleje BMW, a hátulja Jaguar, a koreaiak meg pár éven belül megcsinálják harmad áron

  2. 1.) Letisztult = Szappanosdoboz => ohne érzelem
    2.) Szép ez a Maserati stílusú hűtőrács, de minek is?

  3. @degeco:
    Az nem BMW.
    Az elég messze van tőle. Nézegess sok-sok Lanciát, Maseratit. Volt bőven belőle az elmúlt 100 évben

  4. @degeco: Ebben egy cm-nyi sincs az általad felsoroltakból, a koreaiak meg…inkább hagyjuk.

  5. hogy gyönyörű az erős túlzás, ellenben a gazdag sznoboknak lesz beárazva, ha egyáltalán…

  6. Hú, de ocsmány giccsparádé. Ledbuzulás non plus ultra.

  7. Nah, megjött a sok ladás fikázódni.
    Amúgy szerintem nem csónak ez hanem igazi bálna.

  8. Az eleje nem tetszik, nem Mercis, azt kellene átdolgozni. A hátuljában benne van a 300 SL Cabriolet. Helyesen!

    Zoli

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share