Őszi veteránozás Egerben

A festői szépségű barokk Eger ideális helyszín a veteránautós találkozók lebonyolításának, nem csak a környékbeli kanyargós utakon lehet jó kis túrákat szervezni, hanem a csodálatos történelmi belváros talán a legszebb díszlet a csodálatos youngtimer és oldtimer autóknak. Az idei évben többször is megfordultak már itt a klasszikus autók és azok szerelmesei, idén itt volt a jubileumi Csillagtúra, nyáron összejöttek a Skodások, az elmúlt hétvégén pedig a XVII. Egri Régijármű Találkozó és Túra, valamint a VI. Gulf Kupa került megrendezésre. 

dsc02289.JPG

Az elmúlt hétvégén Felsőtárkányban, a Park Hotel Táltosban gyűltek össze a résztvevők, itt volt a gépátvétel még pénteken, majd másnap egy 150 km-es túrára indultak a klasszikus négykerekűekkel Felsőtárkányból, érintve a Bükk lábát, illetve Matyóföldet is. A túra során a szervezők ügyességi feladatokkal színesítetté a programot, majd a nap végén a kiindulási helyre tértek vissza. 

dsc02323.JPG

Vasárnap pedig a nagyközönség is testközelből megcsodálhatta az autókat, a már hagyományosnak mondható kiállítást idén is az Eszterházy téren, a Bazilika és a Líceum közötti területen szervezték meg, ahol a nap végén a díjátadóval zártak. A kiállított autók színes kavalkádjában mindenki megtalálta a saját ízlésének és kedvének valót, ugyanúgy megcsodálták a V12-es SL Mercedest, mint a kis Fiat Topolinót, amely egyébként már régi visszatérő. A hatalmas Csajka tulajdonosától például megtudtam, hogy a Párt szolgálatában álló óriási járműnek a kapcsolóit fogtechnikus gyártotta le újra, ugyanakkor a gyönyörű vajszínű amerikai Mercedes SL műszerfalát a tulaj maga állította helyre, aki egyébként ezzel is foglalkozik Dunakeszin. A forgatagban volt egy gyönyörű BMW 2002ti is, a bajor márka kedvelőinek pedig további csemegék is láthatóak voltak, mint például egy Type 501, amelyet a ’80-as évek közepén restauráltak legutoljára. A FIVA minősítésű Matra 530-ról kiderült, hogy gyakorlatilag kosarakban és dobozokban volt az autó, teljesen szétszedték és úgy született újjá. De nem szaporítom tovább a szót, beszéljenek a képek, amelyek már az őszi napsütésben készültek.

dsc02346.JPG

>>>A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! <<<.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share