Levetkőzött a DB11

A legfrissebb Aston Martin a kabriószezon végére dobta le magáról a ruhát, bár az idő már egyre hűvösebb és a nap sem süt már úgy, de azért még éppen belefér egy kis meztelenkedés, így még a szezon zárása előtt befutott a DB11 Volante. 

aston-martin-db11-volante_10.jpg

A patinás angol márkánál a kupé vonalaiból csak a tetőt metszették ki és helyettesíttették azt egy darab vászonnal, amelyet a leendő vásárlók bordeaux vörös, fekete, ezüst vagy szürke színű kivitelben rendelhetnek. A vászon belső oldalát alcanatarával burkolták, amely a beltér luxusát hívatott emelni, egyébként a tető mindenféle előjáték nélkül 14 másodperc alatt húzható le az autóról, ha pedig rossza fordulna az idő, akkor 16 másodperc alatt egy gombnyomásra újra magára ölti az autó. 

A géptető alatt kezdetben a kupéban is szolgálatot teljesítő 4 literes biturbó motor található, amely a Mercedes-AMG-től érkezik. A Volanteban is 503 lóerőt teljesít, amelyet egy nyolcfokozatú automatikus váltóművön keresztül juttatnak el a hátsó kerekekhez. A nyitott DB11 a zárt változathoz képest csupán kettő tizedmásodperccel lassabban éri el a 100-as tempót, azaz 4,1 másodperc kell neki, a vége kereken 300 km/h. 

Max Szwaj, az Aston Martin műszaki igazgatója elmondta, hogy a DB11 Volante által a DB11 karosszériaszerkezetében rejlő lehetőségeket teljesen kimaximalizálták, 26 kg-mal könnyebb és 5%-kal merevebb a szerkezete, mint az elődjének. 

A beltérben a high-tech és luxus anyagok keverednek nagy töménységben, a beltérben szinte mindent színtiszta bőr borít, még az ülések hátsó részét is, ami nagyon szép belteret eredményez. Amit pedig nem bőrbe van csomagolva, az valódi fém vagy fa, esetleg karbon. A középkonzolba finoman simul bele a 8 collos infotainment rendszert és navigációt is megjelenítő kijelző, ráadásul akár 13 hangszórós Bang & Olufsen hangrendszer is rendelhető, bár én valószínűleg a V8-as mormogását hallgatnám nyitott tetőnél. 

További érdekesség, hogy ez az első Volante az Aston Martin kínálatában, amelyben a hátsó üléseken található ISOFIX rögzítőpont, így akár a kisebbek is élvezhetik egy luxuskabrió nyújtotta élményt. A csomagtér egyébként 20%-kal nagyobb, mint az elődé, bár ha ez számít is éppen valakinek bármit is, ha épp egy ilyen csodás kabrióról van szó.  Az Aston Martin már felveszi a rendeléseket az új nyitott sportautójára, azonban az első példányokba csak a következő kabriószezon elején, azaz jövő tavasszal lehet majd.

Képek: Aston Martin

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share