Lancia Delta, 13 km-el!

Aki kicsit mélyebben beleásott már az autók világába, az tudja, hogy néha egészen lehetetlen dolgok is megtörténnek. Így van ez mai cikkünk szereplőjével, a mindössze 13 km-t futott Lancia Deltával is. 

lancia-delta-24.jpg

1989-ben, Olaszország déli részén egy kereskedésbe új autó érkezett. A bordó, 1300-as motorral szerelt, LX felszereltségű Delta bemutatóautóként került kiállításra a szalonban, még forgalomba sem helyezték. Aztán egy szerencsétlen fordulat miatt a kereskedés még abban az évben csődöt jelentett.

lancia-delta-9.jpg

Az olasz bürokráciának köszönhetően a kis Delta 2012-ig csak porfogóként szolgált, mire végre eladható lett. Így került egy német kereskedő birtokába, aki aztán jó pénzért értékesítette. Hogy ki a szerencsés, aki egy vadonatúj, 80-as évekből származó gép tulajdonosa lett, arról nincsenek információk. 

A Lancián azért volt tennivaló, például vízcsöveket cseréltek, de gondoskodtak a motorról is. A belsejében még megtalálható az összes védőfólia, és aki ült benne, állítja, hogy az új illata is megmaradt a kis olasz időgépnek.

lancia-delta-46.jpg

Egy ilyen autó már inkább szobor, mint használható youngtimer, hiszen minden egyes megtett méterrel elvész valami a varázsából. Remélhetőleg csak azért indítják be néha, hogy ne az állásban menjen tönkre. Nem tagadom, én is szorítanék neki helyet a nappaliban.

 

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share