Roncsvadászok az AMTS-en!

Ha március, akkor Automobil & Tuning Show, azaz AMTS, amely a hazai autós rendezvények nyitánya és egyben a legnagyobbika is. Az elmúlt hétvégén ismételten a Hungexpo pavilonjait töltötték meg a különféle egyedileg épített és tuningolt autók, illetve motorok, de szép számmal voltak klasszikus autók és természetesen napjaink legújabb automobiljai is megmutatták magukat a nagyközönség legnagyobb örömére.

dsc_0270.JPG

Roncsvadászat kicsinek és nagyoknak!

Mi is ott voltunk mindhárom nap, méghozzá a vancello.hu és az Old School Tuning csapata ezúttal közös standon várta az érdeklődőket, a lelkes roncsvadászokat és a klasszikus autók szerelmeseit. Az F pavilonban a klasszikus járművek kiállítói között kaptunk helyet, illusztris társaság vett minket körbe. A rendezvény színvonalát  mi különleges és egyedi járművekkel emeltük a “Roncsvadászat kicsiknek és nagyoknak!” téma köré szerveződve. Aki megfordult nálunk, az találkozhatott régi játékokkal, rollerrel, egy egyedileg átépített háromkerekű Tula motorkerékpárral, egy egyedi építésű Bogárral, egy különleges Opel szerelvénnyel, valamint egy ritka Borgward teherautóval is.

dsc_0271.JPG

 Egy igazi roncsvadász lelet is volt nálunk.

A nyitó nap, péntek lévén még csöndesen telt, azonban a szombati és vasárnapi napokon szép számmal lepték el a látogatók a AMTS helyszínét. Nagy örömmel vettük a standunkon lévő tumultust és az érdeklődök hadát, szombaton a délelőtti órákban élőben is jelentkeztünk a helyszínről, amelynek keretén belül bemutattuk az általunk hozott egyedi járműveket. 

dsc_0294.JPG

Szembe szomszédaink, a Magyar Veterán Opel Klub standján állt ez a csodálatos Bitter.

Standunk egyik ékes darabja volt a Reggeli rozsda rovatunkban már bemutatott Borgward B1500 teherautó, amelyet fellelt állapotában állítottunk ki, tehát egy igazi roncsvadász leletet tudtak szemügyre venni az érdeklődök. A mellette álló Tula is ismerős lehet már sokak számára, akik tavaly voltak a fóti vancello.hu Roncsvadászok találkozónkon, azok már láthatták testközelből ezt az orosz csodát, amelyet Gulyás András, az OST feje egyedileg épített át, miután a Roncsvadászok facebook csoportunkban sikerült rábukkannia. 

dsc_0363.JPG

Sok szép és igényesen épített autó is volt.

A standunk egyik igazi különlegessége volt a “Büdös Bogár” névre keresztelt egyedileg épített VW Beetle, amely előtt nagyon sokan megálltak, ugyanis merőben eltér a már megszokott bogaraktól. Nem messze tőlünk állt két nagyon szépen felújított példány, azok tükrében főként feltűnő volt az eltérés. Egyrészt a fekete kis bogár jelentősen átalakult a szériához képest; a motorja az orrában található, amely ráadásul egy Opel Calibrából származik, ugyanakkor futóműve szintén az Opeltől érkezett, méghozzá egy Omega volt a donor. Mindezt persze tetőzte az általunk csak a poén kedvéért az autó orrára ragasztott körbe zárt villám embléma, amely aztán teljesen összezavarta a közönséget.

“Büdös Bogár”, amit Opel szív hajt, volt is előtte nagy tolongás és tátott szájak ezrei.

Természetesen nem lehet igazi egy AMTS, ha nincsenek igazi show carok, mi is hoztunk ilyet, sőt kapásból egy komplett szerelvényt. Az Old School Tuning csapata fél év munkája által hozta össze a standunkon kiállított kék-narancs színben pompázó Opel különítményt, amely egy Bedford Blitz platós teherautóból és egy hot roddá alakított ősrégi Opel Olympia modellből állt, amelyet ráadásul egy C Kadett 1,2-es motorja hajt. Ennek a párosnak is sok csodálója akadt, illetve a szemben helyet foglaló szomszédaink is kíváncsian tekintettek át, ami nem csoda, hiszen ők voltak a Magyar Veterán Opel Klub, akiknél szintén számtalan csodát lehetett látni.

dsc_0317.JPG

Az Opel szerelvény, amelyre sok Opeles kíváncsi volt.

Az F pavilonban, és természetesen a többi helyen is alaposan szétnéztünk, mindenhol találtunk valami igazán érdekeset, vagy egyedit. Aki betévedt az F pavilonba az számtalan csodálatos régi autót és hot rodot vehetett szemügyre. Volt itt régi Lada, Barkas, de még egy öreg Nysa mentőautó is, amelyre én a Szomszédok sorozatból ismerek. A szomszéd G pavilonba egyszerűen csak át kellett sétálni ahhoz, hogy megcsodálhassuk a legújabb autókat, többek között itt debütált Magyarországon a Lada Vesta kombi és SW Cross változata is. 

AMTS 2018 promo from Kiss János on Vimeo.

dsc_0355.JPG

A jövő is képviseltette magát az AMTS-en.

A C pavilonban számos egyedileg tuningolt autóval és nemes sportautók garmadájával találkoztunk, néhány autót és tulajdonosaikat személyesen is ismertük, velük jó volt ismételten találkozni és váltani pár szót. A lanciások ismét remek válogatást hoztak össze, és a középpontban náluk ismételten, ahogyan tavaly is egy limitált 8.32-es Thema került, amellyel már itt a vancello.hu hasábjain is találkozhattatok.

Különlegességek a C pavilonból. 

A carstyling.hu Tuning Show szervezésében a D és az A pavilont töltötték meg a tuning klubok, a tuning cégek, valamint a versenycsapatok. Igazi szín és hangkavalkád volt itt, számtalan stílus és irányzat képviseltette magát; egyedi fényezések, fóliázás, óriási felnik, ültetés, és persze minden autós rendezvény elmaradhatatlan elemei, a gyönyörű és lengén öltözött lányok garmadája várta a látogatókat és a kamerák kereszttüzét. 

Gyönyörű lányok, a Camarók többségét pedig az egyik jó cimboránk készítette.

Összességében az autókedvelők egy igazán kellemes hétvégét tölthettek el az AMTS-en, mindenki megtalálhatta neki tetsző járműveket és programokat. A forgatag óriási volt, nekünk pedig külön öröm volt az Olvasóinkkal is találkozni és megajándékozni őket néhány vancello.hu és Old School Tuning matricával, illetve váltani velük egy pár szót. Milánnak a 3P Garage-ból pedig külön is köszönjük a meglepetés szerű látogatását!

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share