Elhagyott benzinkút a Vértes lábánál

20181007_164114.jpgRégen tankoltak itt utoljára…

A gánti elág. Zámolyon, ahol 25 évig éltem, csak így nevezik azt a helyet, ahol a Csákvár-Söréd, valamint a Zámoly-Gánt közötti út találkozik. Amellett, hogy itt található a kedvenc büfém is (remek kávéval és az ország legjobb hamburgerével), van még egy érdekessége ennek a helynek. Az út túlsó oldalán egy elhagyott benzinkút árválkodik már évek óta. Hogy mikor zárták be, pontosan még én sem tudom, talán 5 éve lehetett.

forras_bufe.jpgEnnél hangulatosabb büfé nem hiszem, hogy akad.

A 2000-es évek elején viszont még rendszeresen tankoltam itt a Ladámba, hogy aztán a friss benzinnel a tankban egy kövér gázzal, keresztben forduljak ki a shop mögötti útra. Ez persze lóerők hiányában jobbára télen fordult elő, meg tankolni is akkor jártam gyakrabban, hiszen „muszáj volt” a hóban, kilinccsel előre esni-kelni a fehér kockával, ami az efféle igénybevételt jelentős fogyasztással díjazta.

20181007_164052.jpgKedvenc részletem a Motul felirat. Szobadísznek is elfogadnám. 

A töltőállomást a 90-es évek elején nyitották, éppen az ÁFOR-os korszak és a rendszerváltás után, így nagyjából 23 évig működött.

Miután a kút bezárt, hamar megtalálták a turisták. Több videó, valamint fénykép is akad róla az interneten, ezek segítségével jól nyomon követhető, hogy melyik évben törték fel és hogy nagyjából mikor aprították össze a berendezést, lopták el az értékesebb holmikat, alkatrészeket, ahogy az sajnos ilyenkor lenni szokott. Én is készítettem róla néhány fényképet és egy videót vasárnap délután, ezeket láthatod ebben a rövid cikkben. Egy hirdetés szerint most 50 millió Forintért árulják a kutat, talán gazdára talál előbb-utóbb.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share