Gianni Agnelli Pandája

Az egykori Fiat vezér, akinek felmenői között volt a cég alapítója is, mindig is kedvelte a különleges autókat. Volt is neki jó néhány egyedi autója, amelyek zömmel a Fiat konszern márkáihoz kapcsolódtak. Ezek közé tartozott egy kis Fiat Panda 4×4, amely bár szög egyszerűségű autó, mégis flottájának fontos darabja volt. Ezzel az autóval járta ugyanis a svájci St. Moritz városában található havas utakat, amikor is az ottani rezidenciáján tartózkodott. 

fiat-panda-4x4-garage-italia_1.jpg

A kisautó fölött némileg eljárt az idő, így időszerű volt a felújítás, amelyet a Garage Italia végzett. A kis céget Lapo Elkann vezeti, aki a jelenlegi Fiat-Chrysler vezér, John Elkann testvére, nem mellesleg mindketten Agnelli unokái, így családban marad. A felújítás során a műszaki alapokat nem módosították, így maradt az 1,1-es motor 53 lóereje és a Steyr Puch-féle összkerékhajtási rendszer is csak felújítást kapott. 

A külsőt érintően megtartották az egyszerű ezüst fényezést és a Panda oldalán futó kék-fekete csíkokat. A belsőt érintően azonban már merészkedtek némi változtatást eszközölni. A Vitale Barberis Canonico textilgyártó céggel közösen alkották meg a beltérben alkalmazott kék szövetet, amely az üléseket, a műszerfal jelentős részét és az ajtópaneleket burkolja. Az első ülések oldalsó bőrborításán elhelyezték a Garage Italia logóját, valamint ugyanezt felbiggyesztették az autó farára, a Stey Puch cégér mellé. 

Nem túl feltűnő autó a kis Panda, de így ezekkel a minimális átalakításokkal eléggé egyedi példányt sikerült belőle faragni. A múltja miatt pedig különösen értékes autó, hiszen a Fiat első embere használta. Még az is elképzelhető, hogy John Elkann fogja használni, ha Svájcban jár.

Képek, infó: Garage Italia

Total
0
Megosztások
1 hozzászolás
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share