Flori(La)da

Az elmúlt időszakban egy rég elveszettnek gondolt kereklámpás Zsiguli került a hazai autós világ érdeklődésének a középpontjába. Azt az öreg Ladát a Dunából húzták ki, majd a folyópartról Székesfehérvárra került, az útját mi is végigkísértük, amelyről videót is készítettünk. Most egy hasonlóan érdekes példány bukkant fel, méghozzá az óceán túloldaláról. Az alábbi fotókon látható napsárga ezerkecske a napfényes Floridából került elő, ahol is Sonny Crockett és Rico Tubbs száguldozott vele Miami pálmafáinak árnyékában….ja nem, az egy másik sorozat.

00p0p_d7nipxujn5o_1200x900.jpg

A Craigslisten akadtunk rá erre a sárgaságra, amelyet eladóként hirdetnek. A leírást elolvasva némi érdekesség is kiderült az autóról, amely egyébként 1986-os évjáratú. Egyrészt ez a sárga szín nem volt túl gyakori a 2101-es modelleken, ráadásul jól harmonizál vele a fekete műbőr belső. 

00n0n_djgm5ra3yoo_1200x900.jpg

Az autó rozsdás állapotban volt, de a hibákat kijavították, és ahogy a képeken is jól látszik új fényezést is kapott, mindezt elvileg Magyarországon végezték el rajta. Szóval valahogy innen került ki a szovjet vas az USA floridai részére. A jó öreg ezerkettes motort teljesen felújították, így vélhetően megvan 60 lóerő, a motorba a felújítás óta 2500 km került, ami mondhatni a bejáratás. A motorhoz kapcsolt gyári négyfokozatú váltót egy későbbi 2105-ös modellből származó ötfokozatúra cserélték. 

00x0x_2jwuuasq5dd_1200x900.jpg

Persze maga az autó is kuriózum, hiszen a leírás alapján mindösszesen csak 29.482 km-t futott, ami valóban alacsonynak mondható. Talán ez is indokolja az igen borsos árat, ugyanis kerek 8 ezer dollárt kérnek érte. Janika szerzőtársunk jegyezte meg a képeket látva, hogy az oroszok citromot adtak az USA-nak. 

>>> A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK <<<

Képek: craigslist.org

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share