Ilyen volt az első autósmozink!

Bizonyára sokan már alig várták az elmúlt hónapok, sőt mondhatni az egész tavaszt meghatározó különféle korlátozások feloldását, és azt, hogy újra kimehessenek a szabadba, emberek közé, úgy ahogy az a normális életvitelhez hozzátartozik. A helyzet nem volt túl rózsás, egyre másra mondták fel, vagy halasztották el a különféle benzingőzös rendezvényeket. A vancello.hu találkozók általában a nyári időszakra, illetve kora őszre esnek, mi nem függünk a tavaszi szezontól. Viszont a nagy bizonytalanságok közepette még mi sem mertünk nagyon előre tervezni. Majd egyszer csak egy május elején megkeresett minket Zolo cimboránk a FritzenFest csapattól egy igazán remek ötlettel, hogy mit szólnánk ahhoz, ha egy autósmozit szerveznénk a vancello.hu által. 

dsc_3906.JPG

Ilyen egy igazi autósmozi, amikor az R8 bátran le mer parkolni a mérges kispók mellé.

Természetesen nagyon tetszett az ötlet, majd gyorsan kitaláltuk a dátumot is, amely június 6. szombatra esett. Így már csak szűk egy hónap állt rendelkezésünkre, hogy mindent megszervezzünk. Egy autósmozi lényegét mindig is a film adja, így ezzel nem volt szabad mellélőni. A mi választásunk egy klasszikus darabra esett, az idén 20 éves Tolvajtempó című filmre, amelyben Angelina Jolie és Nicolas Cage játsszák a főbb szerepeket, no és persze Eleanor, a főhős unikornisnak számító csúcsjárgánya, egy Shelby GT500-as formájában, amelynek az elkötése tényleg embert próbáló feladat. A film egyébként is a szerkesztőség kedvence, és azt hiszem, hogy kellően benzingőzös alkotás. 

dsc_3884.JPG

Sokan már kapunyitás előtt bő egy órával beálltak a sorba.

Szóval, amilyen gyorsan csak lehetett, létrehoztuk a facebookon az 1. vancello.hu – Autósmozi eseményt, ahol megosztottunk minden fontosabb információt a mozizni vágyókkal. Már az első 24 óra alatt több százan érdeklődtek az esemény iránt, aminek mi nagyon örültünk, és szép lassan láttuk kirajzolódni, hogy ebből milyen jó kis buli is lesz. Pár nappal később elindítottuk a regisztrációt, amelyre egyrészt azért volt szükség, hogy felmérjük mennyi ajándékkal készüljünk, hiszen nincsen Vancello rendezvény ajándék nélkül, másrészt a mozi befogadóképességét nem akartuk túllépni, így azt sem szerettük volna, ha valaki a tumultus miatt nem tudna bejönni. 

101873489_2895940243776117_5906660409548472320_o.jpg

Minden regisztrált belépő ajándék matricát is kapott

Nagy örömünkre a múlt hét szombat kedvező időjárási feltételeket biztosított egy autósmozi lebonyolításához. Ugyan volt egy komor felhő, amely pont a mozi területe fölött tanyázott, de abból a kis zápor pont arra volt jó, hogy az  érkező autókról lemossa az út porát. A helyszín a Ring Autósmozi volt, amely Mogyoródon a Hungaroring versenypálya mellett található, így aztán a benzingőzfaktor teljesen ki volt maxolva. Az “early bird-ök’ már a kapunyitás előtt bő egy órával felsorakoztak a mozihoz vezető úton. A kapunyitást nem sokkal hat óra előtt ejtettük meg, ekkora már szép kis sor állt, és folyamatosan érkeztek az autók. A nyitást követően mondhatni, hogy egy percig nem volt leállás, voltak akik messziről jöttek, mások igen ritka veterán autóval érkeztek. Jópofa volt a régi Trabi, illetve a Ford Mustang konvoj, akik bő 20 autóval képviseltették magukat. 

Eleanor mai kivitelben és egy komplett Mustang csapat.

A vetítés kezdetéig sokan körbejárták az autókat, a felhozatal igazán színes volt, baráti beszélgetések alakultak ki és folyamatosan kattogtak a fényképezőgépek, illetve az okostelefonok memóriái is töltődtek a képekkel és a videókkal. Nem sokkal napnyugta után, 9 óra magasságában felsejlettek az első fények a vásznon, a megadott frekvencián mindenki az autójába ülve a rádión halhatta a film hangsávját, miközben a vetítőgép elkezdte pörgetni a mozgóképet. 

Pillanatképek és érdekességek az 1. vancello.hu – Autósmoziról (Fotók: Pavlicsek Gábor)

>>>A képre kattintva galéria nyílik<<<

Mi élveztük, és köszönjük, hogy velünk tartottatok, illetve külön köszönet illeti meg a FritzenFest csapatát, akik közreműködtek a szervezésben és a lebonyolításban. A visszajelzéseitek alapján nektek is tetszett az első autósmozink, és többen kérdeztétek, hogy lesz-e még ilyen. A válasz röviden: igen, a részletekért pedig figyeljétek a facebook oldalunkat.

dsc_3904.JPG

Zárásként még egy fotó: számunkra a legérdekesebb részlet ezen az autón volt. 🙂

Kövessetek minket az alábbi felületeken is!

vnc_facebook.jpg

vnc_instagram.jpg

vnc_roncsvadaszok.jpg

 

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share