A villám roadster

Nagy rajongója vagyok a Lamborghininek, így számomra mindig örömünnep, ha az olasz manufaktúra bemutat egy új típust. Így volt ez tavaly ősszel is, amikor bemutatták az első hibrid szupersportautójukat, a Siánt. Az új csúcsgép a megjelenéséhez méltóan extrém számokkal dicsekedhet, hiszen a V12-es szívómotor a 34 lóerős elektromotorral megtámogatva összesen 819 lóerővel gyűri az aszfaltot. A zárt változat annyira ütősre és limitáltra sikeredett, hogy vélhetően az exkluzív vevők kívánságának eleget téve készítették el a roadstert, amelyet most mutattak meg a nagyérdeműnek.

lamborghini-sian-roadster.jpg

A kupéból sem készül sok, mindössze 63 példány, viszont a nyitott villámból (a Sián olaszul villámot jelent) mindösszesen 19 darabot fognak gyártani, ami miatt vélhetően a dúsgazdag gyűjtők álma. A Sián roadster mindösszesen egytized másodperccel  lassabban (2,9 sec) éri el a 100 km/h tempót, a csúcssebessége pedig ugyanúgy 350 km/h lesz.  

lamborghini-sian-roadster_1.jpg

A Lamborghini Ad Personam program keretében a szerencsés vevők teljesen a saját kívánalmaiknak megfelelően alakíthatják az autót (nyilván nem mindent), de például a színt, a beltér apró részleteit. A képeken látható példány Blue Uranus színben pompázik, ami szerintem fantasztikusan áll neki, nem beszélve a fehér beltérről és a bronz színű felnikről, amelyeket nem szerencsés megpatkázni, mert vélhetően egy Suzuki árába kerülnek. 

lamborghini-sian-roadster_2.jpg

Maga az autó sem egy olcsó mulatság, a zárt változattól némileg drágább, 3,7 millió dollárba kerül. Ne szaladjon senki a legközelebbi Lamborghini szalonba, már mindegyiknek van gazdája. De, hogy addig se búslakodjon senki, a zárt változatot nem rég már Lego formájában is meg lehet vásárolni, illetve a Bburago idei katalógusában is láttam már 1:18 méretarányban. Vélhetően a roadsterből is lesz kicsinyített változat. Én bízom benne, mert jól fog mutatni a gyűjteményben.

Forrás: Lamborghini

Kövessetek minket az alábbi felületeken is!

Total
0
Megosztások
4 hozzászolás
  1. a villám olaszul lampo, a sián max. valami nagyon eldugott dialektusban jelenhet egyáltalán bármit

  2. a villám olaszul lampo, a sián legfeljebb valami eldugott dialektusban jelenthet bármit is

  3. Az orr magasságát elnézve Budapesten 10 métre után szakadna le az alváz valami útegyenetlenségen. Magán pályákra való a hátsó kertbe, amellett elismerem, hogy nagyon szép.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share