Škoda a sötét garázs mélyéről

A Roncsvadászok nemcsak roncsokat mentenek, a jó állapotú járgányok megvétele és utókornak történő megőrzése is mentésnek számít közösségünk szemében. Az alábbi Škoda 120-as is messze van attól, hogy roncsnak nevezzük és olvasónknak, Szabolcsnak köszönhetően ettől az állapottól remélhetőleg még messzebb fog kerülni a jövőben. Ismerjétek meg az öreg farmotoros cseh csoda megtalálásának történetét!

Miért választottad a Škodát?

 Ez gyerekkoromból ered. Kiskoromban volt egy kék 120 GLS-ünk, és az a autó nagy nyomot hagyott bennem, nagyon szerettem. Akkor eldöntöttem, hogy ha felnövök, én is szeretnék egy kék 120-as Škodát. A szín nem sikerült, de a típust sikerült megszereznem.

Roncsvadásznál, vagy klasszikust hirdetnél? Erre szolgál híressé vált Facebook-csoportunk, valamint az új, egyre nézettebb és népszerűbb ingyenes oldtimer, youngtimer, hobbyjármű, alkatrész, relikvia, járműmodell hirdetési oldalunk, a roncsvadaszok.hu Hirdetéseid a csoportunkban automatikusan megjelennek, a nyilvánosság garantált!

Hogyan találtad meg a járgányt?

A fülembe jutott apumon keresztül, hogy az egyik kollégájának van egy Simson SR50C-je. Ezt a motort meg is vettem és akkor csak úgy viccből megkérdeztem, hogy véletlenül 120-as Škodájuk nincsen-e?  Rávágták, hogy az is van, meg is lepődtem! Mindjárt meg is néztem, tetszett az autó. Egy hét múlva úgy döntöttek, hogy ezt is eladják, ha szeretném. 2 hónapot gondolkodtam rajta, hogy mit csináljak, és a végén úgy döntöttem, hogy megveszem.

Tudsz-e valamit az előéletéről? Milyen állapotban találtál rá?

Első benyomásra nagyon megtetszett az autó. Akkor nem sokat láttam belőle, mert egy sötét garázsban állt, de már akkor tetszett nagyon. Szép száraz helyen volt, ez meg is látszik rajta a 10 év állás után. Sajnos az előéltéről nem tudok sokat, ha minden igaz én vagyok a 3. tulajdonosa a 44 éve alatt.

Az állapota a korához képest egész jó, a kisebb esztétikai tuningtól és hibáktól eltekintve. Az előző tulaj mondta, hogy mielőtt le lett állítva volt rajta egy motor felújítás, és a padló ki lett hegesztve. Még ahhoz, hogy normálisan működjön, kell egy másik AC-pumpa, és a féket meg kell csinálni, mert a 10 év állás után ezek tönkre mentek. De a motor működik, már ki volt próbálva.  

Mi a célod vele?

A célom egyelőre bizonytalan, mert sajnos nincsenek papírjai. Ha sikerül lepapíroznom – és ezért minden követ meg fogok mozgatni – akkor restaurálni szeretném eredeti állapotára. Hétvégi kirándulásokra és veterán találkozókra szeretném szánni, vagy akár mindennapi használatra, de kizárólag száraz úton és jó időben.

Te is mentettél valamit? Mutasd meg 48 ezer tagunknak a Roncsvadászok csoportunkban, mi pedig jelezzük, ha cikket írnánk a történetedből!

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share