Rallylegend 20: ünnepel az Eberhard&Co. – mi is ott leszünk!

Húszezernél is több olvasónk tudja, hogy minket nem a megélhetés, hanem a szenvedély sarkall az újabb és újabb cikkek megírására. Csodálatos életforma ez számunkra, és bár egyre nagyobb terheket ró ránk, nem bírunk leállni vele. Az átütő autós élmények adják nekünk az üzemanyagot, amiből a legjobbakkal aztán akár évekig elberregünk. Úgy döntöttünk, hogy idén a 20. Rallylegenden töltjük fel magunkat, ahol személyes kedvencemből, a Lanciából több évforduló okán is valódi áradatra számítunk, de Colin McRae versenyautói is ott lesznek San Marino kanyargós rallye pályáin.

Visszük magunkkal 1986-os, épülőben lévő Lancia Deltám kesztyűtartójának fedelét is, mert ha minden igaz, be tudom rá gyűjteni valakinek az aláírását, de erről majd később.

A rallye-ünnep jelentős szponzora a svájci órakészítő, az Eberhard & Co.  A huszadik „Legend”előtt ők egy limitált kiadású órával tisztelegnek, amihez egy ismert szériájukat, a Tazio Nuvolari nevét viselő modellt dolgozták át, melyről úgy gondoljuk, méltó helyen van itt, nemrég indult Időmérő rovatunkban.

Miki Biasion is az Eberhard & Co. óráit viseli.

„-Az Eberhard & Co. az 1930-as évek óta része az autóversenyzés világának, ennek köszönhetően szenteltük egyik modellünket az Alfa Romeo és Tazio Nuvolari előtti tisztelgésnek.” – mondta Mario Peserico, aki 2010 óta az Eberhard & Co. ügyvezető igazgatója. „Ebből kifolyólag természetes volt, hogy létrehozunk egy kiadást a 20. Rallylegend alkalmából, melyhez a legjobban kötődünk.”

A Nuvolari Legend Special Edition 20 ° Rallylegend egy acél tokos automata kronográf, 43 mm-es átmérővel és 13,5 mm-es vastagsággal. A Nuvolari Legend fekete számlapja az RL20 logoval egészült ki, míg zafírkristály hátlapján már teljes egészében látható a „Rallylegend 20” felirat. E körül ingázik a zafírüveg túlsó felén, az óra rotorján látható 18Kt aranyozott Alfa Romeo 12/C. Alatta a népszerű kronográf szerkezet, a Valjoux 7750 dolgozik rendületlenül.

Nuvolari és az Alfa, a Colorized Auto Moto által színezett képen.

Az indexet lumineszcens arab számok egészítik ki, 6 és 12 óránál találhatók az óra és percszámlálók. Középütt helyezkedik el a spirális sebességmérő, ami elengedhetetlen kiegészítője az autós óráknak. Becsszó, egyszer megtanulom, hogyan is működik. A speciális kiadáshoz antikolt bőrszíj jár, Nuvolari kedvenc színével, azaz sárga varrással díszítve.

Az áráról nincsenek információim, mindenesetre a különlegesebb Nuvolari példányok is 2-3 millió Ft között kelletik magukat a Chrono 24-en. Igen, ennyiből már én is egy jóféle öreg járgányt vennék inkább, de ha valaki vásárol egy ilyen órát, azért teljesen meg tudom érteni.

Forrás: Eberhard; Rallylegend, Colorized Auto Moto

A cikk elkészítése kb. 1 órát vett igénybe.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share