A nap gépe: OT-s Lada Samara!

Igen, egy OT-rendszámos Lada Samara! Úgy gondolom, hogy ezt nevezik őszinte alakításnak a filmek világában, minden elismerésem a tulajdonosnak!

Semmi fehér gumiperem, semmi rugófűrészelés, semmi alufelni, egy igazi széria gép, alapozóbarna vonóhoroggal, csavaros dupla kipufogóvéggel, noname dísztárcsával. Néhány pillanatra a 90-es évek elején éreztem magam, pedig soha nem kedveltem a Samarákat. Ez valóban igazi időgép. Köszönöm, hogy valaki megmentette így, őszintén az utókornak!

Nem jutottam szóhoz, amikor megláttam.

Még több ilyet kívánok magunknak, és kevesebb króm szemöldököt, sosem volt színeket, túlrestaurált, giccsesített Zsigulikat, vagy az USA autóknál tipikus küszöbkipufogókat, eredetihez semmiben nem hasonlító motorokat!

Amilyennek lennie kell!

Sajnos csak futtában fotóztam Székesfehérváron, de szívesen megnézném közelebbről. Csak remélni merem, hogy van benne egy lengyel piacos rádiós magnó is, és olyan jó lenne látni, ha van a fényezésén ecsettel javított bácsikarc. Vajon a garázsban, ahol lakik, van-e 80-as évekbeli sokhajú, félpucér csajos naptár a falon? Vagy van-e 100-as szegen lógó csíkos szatyorban hozzá benzincső, a garázsvégi kimustrált kredencben meg izzók?

Nagyon fura, hogy OT rendszámmal szaladgálnak az észrevétlenül eltűnt, de egykor a forgalom átlagos részeként guruló vasak. Ezernyi emléket hozott elő belőlem, amikről azt sem tudtam, hogy léteznek. Mi lenne, ha még rajonganék is a Samarákért?

Éppen ma hallottam. Nincsenek véletlenek.

A cikk elkészítése kb. 1 órát vett igénybe.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Total
0
Share