Lego Ford GT

Ford rajongóknak kötelező

Alig, hogy itt van 2023, mi már tudjuk, hogy mit fogsz venni idén tavasszal. Feltéve, hogy Lego Technic és Ford GT rajongó vagy. Az egykori Le Mans-i győztes versenyautó modern reinkarnációja volt a középmotoros kékovál sportautó, amelynek hamarosan befejezik a gyártását. Az utolsó utcai szériáról az Instagram oldalunkon még tavaly volt egy posztunk. Ha még nem követnéd az insta oldalunkat, akkor KATT IDE, ott is vannak érdekes tartalmaink. Másrészt a legutolsó példányok kizárólag pályahasználatra készülnek. Szóval, ha esetleg lemaradtál volna a valódi autóról, akkor ne búsulj, hamarosan Lego formájában is kapható lesz.

A Lego Technic szériában az elmúlt években már több ismert sportautó is megjelent az építőelemek formájában. Volt már Porsche, Bugatti, vagy legutóbb a Lamborghini Sián és a Ferrari Daytona SP3. A legújabb, a sorban a 42154 kódszámú készlet a Ford GT-t hozza el a rajongóknak.

Az 1466 elemből álló sportautó 1:12 méretarányú, közel 40 cm hosszú és 18 cm széles. Szóval egy igazán méretes Lego-modell. Ezeknek a készleteknek a fő jellemzője, hogy több egységük működik, így tehát a Ford GT kormányozható, független kerékfelfüggesztésekkel, ráadásul a 3,5 literes V6-os EcoBoost motorban mozognak a dugattyúk és a diffi is működik. Még a hátsó szárny is állítható.

A készlet árát és limitációját egyelőre nem árulták el. Egy utolsó szériás Ford GT Mk IV járgány 1,7 millió dollár, Lego formában azért sokkal kedvezőbb lesz hozzájutni. Ugyanakkor nem ez az egyetlen autós készlet az idén a Technic vonalban. Érkezik majd a NASCAR Next Gen Chevrolet Camaro ZL1 versenyautó és egy Firefighter Aircraft a repülőgépek szerelmeseinek. A kisebb Technic készleteket kedvelőknek pedig már elérhető a Bugatti Bolide.

Ugyanakkor a kisebb készleteket kedvelők is kedvükre válogathatnak a Speed Champions szériából. Az idei kínálat a Ferrari 812 Competizione, a Pagani Utopia, a Porsche 963 LMDh versenyautó és dupla csomagban a McLaren Solus – McLaren F1 LM páros.

Forrás, képek: Lego

A cikk elkészítése kb. 2 órát vett igénybe.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share