Girard-Perregaux brit versenyzöld színben

Girard-Perregaux Laureato Green Ceramic Aston Martin Edition

Elég csak ránézni erre a karórára és a Girard-Perregaux logóból már ki is találhatták az órák világában jártas olvasóink, hogy bizony egy újabb Aston Martin kollaborációról van szó. A svájci óramárka és a brit sportautógyártó együttműködése már hosszú évekre nyúlik vissza. Legutóbb a tavalyi évben írtunk egy különleges alkotásukról, a legújabb csuklódísz azonban még azon is túltesz.

A karóra a Laureato sorozat legújabb limitált kiadása, amely mind építési filozófiájában, mint pedig megjelenésében is az Aston Martin sportautókat idézi. A csodálatos brit versenyzöld színben pompázó karóra tokja és a csatja is kerámiából készült. Ezek az alkatrészek akár hétszer keményebbek lehetnek, mint az acél társaik. Ami viszont egy karóra kapcsán szerintem kifejezetten előnyös, rendkívül karcálló is.

A számlap gyémántmintázata az Aston Martin egykori logójának mintáját idézi, amelyet 1921 és 1926 között használtak az autóikon. Ugyanakkor ez a mintázat visszaköszön a márka legdrágább sportautóinak bőrülésein is. A csontvázszerű “staféta” perc- és óramutató a könnyedséget szimbolizálják, amelyek szintén a brit autómárka jellemzője. A számlapot ugyanakkor semmiféle komplikáció nem töri meg, egyedül egy dátumkijelzőt helyeztek el rajta. Ugyanakkor az óra hűen követi az eredeti, 1975-ben megjelent első Laureato fő vonalait.

A kétféle, 38 és 41 milliméter tokátmérővel készülő szépségek szíve a svájciak jól ismert 28 köves GP01800 automata szerkezete, amely akár 54 órányi járástartalékra is képes. Az üveg hátlapon keresztül akár működés közben is meg lehet figyelni, ahogyan a 191 alkatrész a pontos időért felel.

Aki esetleg az Aston Martinja mellé szeretne egy ilyen Girard-Perregaux Laureato karórát, az siessen a legközelebbi szalonba, ugyanis a 42 mm-es változatból 388 darabot, a kisebb átmérőjűből pedig csak 188 példányt készítenek. 25 000 és 25 800 dolláros áron lehet hozzájutni a limitált kiadásokhoz.

Forrás, képek: Aston Martin, Richard-Perregaux

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share