A Bugatti húsvéti tojása

Ha húsvét, akkor bizonyára mindenkinek a nyúl, a sonka, és a tojás trió ugrik be elsőre, másodjára vélhetően az alsópolcos kölnivizek és parfümnek hazudott “szagos” vizek fullasztó felhője. Mivel mi a vancello.hu-n eddig is az igényesség hívei voltunk, így a rezes házi pálinkától Húsvétkor sem kívánunk lerészegedni, inkább öntünk egy jó pohár Martinit, miközben csodáljuk az angol Asprey ékszerkészítő és a francia Bugatti közös alkotását. Egy tojás, amelyben az ötvösi kézművesség és az autóipari kiválóság egyesül.

Amikor a nappali garázsodban ott áll a legújabb, teljesen az egyedi igényeidre szabott Bugatti Chiron, a diófa vitrinedben ott sorakoznak a legdrágább Bugatti autómodelled. A temperált garázsodban ott áll még pár csemege és a szürke hétköznapokban egy Porschéra úgy tekintesz, mint valami egyszerű Swiftre, közben azon gondolkodol, hogy vajon mivel tehetnéd még egyedibbé azt a nappalit, amiben a Chiron is díszeleg. Itt van ez a dél-afrikai rózsafából készült asztal, jól mutatna rajta valami igazán egyedi, amitől a Ferrarival és Lamborghinivel érkező barátoknak is tátva marad a szája. Egyszer csak az e-mailjeid között egy különleges ajánlatra bukkansz a Bugattitól, amelyben az alábbiakról olvasol.

“A természet legtisztább tökéletes formája a tojás.” – Carlo Bugatti

A fenti idézet Ettore Bugatti édesapjától származik. Talán ezek a szavak inspirálták a londoni székhelyű Asprey-t és a Bugattit, hogy 2022 elején kollaboráljanak. A két luxusmárka közös munkájának újabb eredménye az Asprey Bugatti Egg Collection, amely fizikai és digitális formában is egyedi műalkotásként lesz jelen, ráadásul csak 111 példányban.

Mivel kollekcióról van szó, ezért ez az első széria, amely a Royale Edition nevet kapta. Ebből bizonyára már sokan kitalálták, hogy a márka egy kiváló klasszikusából, a Bugatti Type 41 Royale típusából merítettek ihletet. Ugyanakkor a tojás kerek vonalai nem csak az apja szavait idézik meg, hanem a márka jellegzetes patkó alakú hűtőmaszkját is, amely a család lovak és lovassportok iránti rajongását jelképezi.

A Royale Edition tojáshéja karbonszálas anyagból készült, egy hosszú és bonyolult gyártási folyamat eredményeként alakították ki a tökéletes tojásformát. A szénfekete műalkotást az Asprey ékszerészei foglalták a legfinomabb ezüstből készült rácsozatba, amelyet gyémántokkal díszítettek. A szecessziós stílus köszön vissza, amely anno Carlo Bugatti bútorterveit is jellemezte.

A tojás felületén díszeleg Rembrandt Bugatti híres szobra, a táncoló elefánt, amely a valaha készült legnemesebb luxusautó, a már fentebb is említett Royale hűtőjén is látható. Annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségben alkossák újra az arányosan kicsinyített elefántot, ezért az Asprey Studio mesterei Franciaországba utaztak, hogy a Bugatti központjában egy Type 41-en található hűtődíszt 3D-ben szkenneljenek.

Az ékszertojások érdekessége, hogy a belsejük mindig rejt valamit. Igazi Kinder Suprise ez, csak luxus kivitelben. Az Asprey Bugatti tojásba egy különleges gyémánt ajtón keresztül lehet betekintést nyerni. Ezen keresztül láthatjuk a Chateau Sean Jean, azaz a molsheimi Bugatti villa egy jelenetét. A tojás belseje ezen kívül egy ezüstből készült Type 41 Royale Esders roadster makettet is rejt. Sajnos azonban ez tényleg a tulajdonosok számára meglepetés, ugyanis egyik márka sem közölt olyan fotót, amelyen látható, hogy mit rejt a karbon tojáshéj.

Ali Walker, az Asprey Studio művészeti és kreatív igazgatója úgy nyilatkozott, hogy rendkívül büszkék az Asprey Bugatti Egg Collection-re, amely nem csak az ékszerművesség gyártási korlátait feszegeti, hanem a generatív művészet felé is új utat nyit, amelyet a Metagood programozóival és Bitcoin szakértőkkel közösen alkottak meg. Minden tojáshoz jár egy NFT is, amely egy hét alatt az ovális tojásforma különféle szakaszain keresztül halad végig, hogy végül visszatérjen a fizikai tárgy formájához és stílusához. A valódi és a digitális alkotást a tojásforma egyenlete kapcsolja össze. Mostanában sok autómárka kínált valamilyen NFT-t is egyes modelljeihez, de a két luxusmárka közös alkotása az első, amely a blokklánc technológiára is épít.

A tojás egy szintén egyedileg készített talpazaton helyezkedik el, amelyen szabadon forgatható. Az alap változat fekete karbon, de lesznek színes példányok is. Ezek ára kiviteltől függően 20-50 ezer dollár közé esnek. A 111 db-os limitáció utolsó 12 példánya különleges gyémánt és jáde külsőben fog pompázni, ezekért már 200 ezer dollárt kell az Asprey galériájában leszurkolni.

Igen, ez a különleges ékszertojás jól fog mutatni a nappaliban, a Chiron társaságában.

Forrás, fotók: Asprey Studio, Bugatti

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share