V8 Vendéglő, Oroszlány

Vérbeli amerikai autós vendéglő, a Vértes lábánál

Új rovatunkban olyan úti célokat mutatunk be Nektek, amelyek autós szemmel nézve is érdemesek a figyelemre. Első alkalommal az Oroszlány városában található V8 Vendéglőt látogatjuk meg.

Már a helyszín (Oroszlány, Kossuth Lajos u. 12.) megközelítése is tartogat élményeket az autós léleknek, amennyiben a megfelelő útvonalat választjuk. Mindenképpen ajánlanám Oroszlányt, Csákvár felől megközelíteni, főleg a főváros felől érkezőknek, ugyanis a Vértesen keresztül vezető, lendületes út már önmagában is egy kellemes élmény.

A vendéglő megközelítése egyszerű. Környe felől Oroszlányba érve, a második körforgalomból kell balra fordulni, majd követve az utat, nagyjából egy kilométer múlva, miután az út jobbra kanyarodik, már jobb kéz felől megpillanthatjuk az egykori szocreál épületet. Nem lehet eltéveszteni, viszonylag kevés épület előtt áll dekorációként amerikai rendőrautó. A parkolás az épület körül könnyen kivitelezhető.

A vendéglő kívülről sem csúnya, de az igazi show belül található. Az ajtón belépve rögtön hallani lehet az amerikai autós kultúrához hozzátartozó zenét, a helységben pedig egymást érik a régi, amerikai autós díszítőelemek. Frontok, dísztárcsák, szelepfedelek, képek díszítik a falakat, és a szokásos vendéglátós asztalokon kívül, amerikai autók üléseiből kialakított boxokban is helyet foglalhatunk. Ha a létszám megengedi, mindenképpen ezt ajánlanám, sokat hozzátesz az atmoszférához, ha az ember mondjuk egy régi Cadillac ülésébe süppedve várhatja a rendelését.

A vendéglő Google-értékeléseiben lehet látni pár fanyalgót (ahogy mindenhol máshol is), de az alatt a pár év alatt, mióta visszajárunk (sőt, az esküvői vacsoránkat is itt tartottuk, felejthetetlen élmény volt számunkra), még soha nem volt okunk panaszra. Az ételekkel, az adagokkal, a tisztasággal és a kiszolgálással is mindig elégedettek voltunk.

Az étlapon jellemzően amerikai ételek vannak, de ha valaki húslevest enne inkább, neki is lesz megfelelő ajánlat. A fotók elkészítésének napján én már többedszer szavaztam a Bányászburger nevű monstrumra, ami méretéből kifolyólag mindig feladja a leckét, de azért le tudtam gyűrni. Maradjunk annyiban, hogy éhes nem maradsz, bármit is kérj. Remek show-elem, hogy az ételek elkészültét egy rendőrségi villogóval jelzik a felszolgálóknak, szóval itt örülni fogsz a kék fénynek. 🙂

Nehéz a hely atmoszféráját puszta szavakkal leírni, igyekeztem pár megfelelő képpel illusztrálni a cikket, de egy biztos: ha ott vagy, Téged is magával fog ragadni a hangulata. Csak a díszítést órákig lehet nézegetni, és családdal érkezve sem lesz senki csalódott. Mondhatjuk úgy, hogy a remek kiszolgálás és a finom ételek már csak kedves ráadás az élményen felül.

Mielőtt útnak indulnál, érdemes asztalt foglalni, főleg hétvégén, hiszen nagyobb családi, vagy céges eseményeknek is helyet szokott biztosítani a vendéglő.

Még egy fontos dolog: az étteremben nem tudják, hogy ki vagyok, és pénzt sem kaptam a cikk megírásáért, a fentiek a saját, őszinte véleményemet tükrözik.

Összességében egy olyan úti cél a V8 Vendéglő, ahol nemcsak a benzinvérűek, vagy az amerikai autósok, de a „kívülállók” is szuperül érezhetik magukat, akár családdal, akár nélkülük érkeznek.

A vendéglő weboldala: www.v8vendeglo.hu

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share