Olasz csodák Várpalotán

Október első szombatján második alkalommal gyűltek össze az olasz autók szerelmedei a várpalotai Thury-vár előtti téren. Az olasz autók szépségversenyének mezőnye ezúttal sem okozott csalódást. Reggel kilenckor már szinte mindenki megérkezett, az Olasz Napok nevű rendezvénynek köszönhetően elég sokan gyűltek össze a téren. Tavaly tökéletesen hozta az olasz árusokkal, háttérzenével a talján hangulatot a tér, a vár és a közeli templom kiváló díszletként szolgált az eseményhez.

Sajnos idén a körítésben csalódnunk kellett, egy bohóc próbálta szórakoztatni a gyerekeket, aki úgy visított néha, mintha éppen felnégyelnék. Azonban nem tűzték ki a vár fokára… Az autós kínálat viszont ismét remek volt, az Alfa Romeo Club Hungary jól válogatta össze a résztvevőket. Bizony, válogatni kellett, hiszen volt túljelentkezés,míg a terület nem volt végtelen.

Szóval a háttérzaj sem szegte kedvünket, a vasak közé vetettük magunkat! Jó ideig eltartott, mire minden megjelent gépet végignéztünk. Igyekeztünk minden járgányt lefotózni, hogy aki most lemaradt az eseményről, jövőre hátha kedvet kap egy kellemes, benzingőzös délelőtthöz.

Ali szerzőtársammal az abszolút kedvencünk a bódító öregautó-illatot árasztó Lancia 2000 volt. 15 ezer euróért eladó a boxermotoros műremek, meg is beszéltük, hogyha volna rá, már nem volna.

A verseny legnépszerűbb autója egy Milka-lila 500-as Fiat volt, kétségtelen, hogy imádta a közönség. Vancelloné is úgy nézett rá, hogy majdnem elolvadt, de jómagam is úgy gondoltam, nincs igazság a földön, ha legalább dobogós helyezést nem ér el a bűbájos kis masina. Végül ő lett a győztes, másodikként egy szintén imádni való 850-es Fiatka, míg a harmadik helyen egy 1500-as, Pininfarina karosszériás Fiat végzett, amit eddig csak fényképen láttam.

Nem letten volna a zsűri helyében, mert a gyönyörű Alfák, szép Maseratik közül nem volt egyszerű igazságosan választani. Úgy gondolom, nekik sikerült. A legjobban egy Monte-Carlo kék Ferrari Californiát sajnáltam, ami felett gyakran csak átsuhantak a tekintetek, pedig szívdőglesztő volt, ahogyan a szűrt napfényben ragyogott.

Összességében az autók számunkra megmentették az Olasz Napokat, mert a rendezvény többi része aznap nem volt értékelhető. Reméljük,hogy jövőre ismét ott lehetünk és a szervezők is visszahozzák a megfelelő minőségű hátteret.

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share