Bugatti érkezett a Kaáli Autó-Motor Múzeumba!

A hab a tortán

Jó hírek érkeztek Dörgicséről! Az ünnepek előtt telefonált a kedvenc múzeum-tulajdonosunk, hogy bővülni fog az egyébként is fantasztikus gyűjtemény, menjünk és nézzük meg! Természetesen ki nem hagynánk ezt az úttörő műszaki remekművet és Kaáli professzor úr társaságát sem. A www.kaali.hu oldalon találtok további információkat a tárlatvezetésekről, gyertek Ti is, már megtekinthető a Bugatti!

“Egy amerikai multimilliomos hagyatékából származó Bugatti Type 35B (1930)  gépkocsi most Magyarországra került. Az eredetileg közel száz éve Molsheimben gyártott versenyautók több, mint ezer rangos nemzetközi versenygyőzelemmel büszkélkedhetnek, azóta sem voltak ilyen sikeres versenyautók. 

Ez az ikonikus, soros nyolc hengeres motorral felszerelt Bugatti korabeli technológiával történt utánépítéssel készült, milliméterre mindenben pontosan megegyezik azokkal, melyeket 1930-ban szereltek össze. Napi használatra alkalmas, sebessége megközelíti a 200 km/órát. A híres amerikai Jay Leno gyűjteményben is található egy ugyanilyen példány. A nagyközönség számára már januártól megtekinthető lesz – kordonok nélkül, tárlatvezetés mellett – a dörgicsei Kaáli Autó-Motor Múzeumban.”

Total
0
Megosztások
1 hozzászolás
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share