A blog legkülönlegesebb fényképe

Néhány éve – talán 2009-ben – webkamerákat kerestem az interneten, szerintem érdekes dolog élőben látni a világ távoli pontjait. Mivel a legszebb tájképeket az Egyesült államok területéről mindig Colorado államból láttam, így rákerestem az ottani kamerákra. Találtam is párat, de benzinvérű lévén egy Phillips 66 benzinkútra szerelt kamera keltette fel legjobban az érdeklődésem. Végül elmentettem a könyvjelzőim közé, és néhanapján vissza-vissza néztem a Basalt nevű városka töltőállomására. Be is illesztettem ide:

Moving Image Stream A Phillips Petroleum Company 1917-ben alakult meg Oklahoma államban, első kútjuk 1927-ben nyílt meg Kansasban. Az 1930-ban még fekete-narancssárga útjelző tábla alakú logojukat 1959-ben váltotta a mostani piros-fehér-fekete. A vállalat jelenleg ConocoPhillips néven működik, egybefogva a 76, a Phillips 66 és a Conoco márkaneveket. 

A v8cars.hu fórumon értesültem arról nyár elején, hogy Bopat a környékre látogat családjával, így írtam neki egy üzenetet. Gondoltam, érdekes történet lenne, ha útba tudná ejteni, és hozna onnan valami apróságot emlékbe. Bopat vállalta a dolgot, köszönöm neki, hogy így egy kicsit mi is részesei lehettünk az útjuknak!

Érkezik az Impala, benne Bopat és családja

Ha már ott voltak, úgy gondoltuk, hogy kéne pár fényképet is csinálni, amit sajnos én nem tudtam megoldani, így előbb Ricsi, majd Janika barátom – szintén v8cars fórumozik – állt lesben. Aztán Jani magyar idő szerint éjjel egykor lefotózta a délutáni megérkezést és integetést. Nagy köszönet illeti, hogy olyan sokáig a gép előtt várakozott! 

Bopat integet. Nem nagy felbontású kép, nincs rajta különleges beállítás, mégis az eddigi legkülönlegesebb.

Bopat egyébként azt írta, hogy a benzinkút elég lepattant, és egy angolul alig beszélő spanyol fickó szolgálta ki őket, maga Basalt város viszont gyönyörű.

Így lehet segítőkész ismerősök, némi SMS és az internet segítségével 8915 km távolságról fotózni.

Total
0
Megosztások
2 hozzászolás
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share