Szeretem a kávét!

Szeretem a kávét. Szeretem az autókat is. Nem volt kérdéses, hogy egyszer meglátogatom a Kultmobil nagy sikerű, Autók és Kávé nevű rendezvényét, hogy ezt a két nagyszerű találmányt együtt élvezhessem.

>>>A KÉPRE KATTINTVA BÁLINT KÉPEIT NÉZHETED MEG! (71 DB!)<<<

Ezúttal a Citroën Peugeot Pásztor Pesti úti autószalonja előtt gyülekeztek az autók szerelmesei. A kereskedésből az ablakon át egy Ferrari 365 nézett le szeretetteljesen az egyre növekvő társaságra. Talán a rocknagyi tekint a színpadról így a közönségére.

Leparkoltunk egy 911-es Porsche mellé, elintézve, hogy senki ne nézze meg a Lanciát a béna felnijeivel, majd Bálint keresésére indultunk. A Trabant kombi hamar meglett, benne a napokkal előtte ígért ajándékommal, ami egy óriási Lancia jel. Kicsi a Trabi csomagtér nyílása, így a jobb első ajtón lett kiemelve a féltett ereklye. Ezután igyekezve, hogy sorban haladjunk, elindultunk megnézni a megjelent autókat.

>>>A KÉPRE KATTINTVA GERGŐ KÉPEIT NÉZHETED MEG! (149 DB!)<<<

A felhozatal a rendezvény jellegéből adódóan annyira sokszínű, hogy mindenki találhatott a szívének kedves darabot. Tátott szájjal bámulhattam a Peugeot 505-öt, vagy a mellette álló Renault 16-ot, pár perc múlva egy Alfetta alatt kerestem a leesett államat, vagy egy citromsárga 2103-as Zsiguli hibátlan fényében nézhettem a visszatükröződő esőfelhőket.

Miközben nézelődtünk, egy 190-es Baby-Benz parkolt le mögöttünk. Megdöbbenve vettem tudomásul, hogy OT-s rendszám van rajta. Joggal, hiszen 1982 óta gyártották, és igazán szép állapotú az autó. Hű, de öregszem!

Sorba álltunk a Barkasnál kávéért, majd a gyönyörű Peugeot 404 Coupéban gyönyörködtünk. Eközben egy ovál ablakos Bogár pöfögött be mellénk. Talán még a nap is felderengett kicsit az esőfelhők mögül, miközben nyíltak a motorháztetők itt egy Jaguaron, amott egy Triumph Spitfire-n, a háttérben pedig az USA különítmény egy tagja bőgette a V8-ast.

A találkozón a mercedeses, alfás, vw-s, minis társaságokon kívül volt még pár Hyundai Coupé és újabb Hondák is (az S2000-et rendre körbe állták), de bukkant fel Opel Kadett Coupé, Citroën BX, Ford Escort Mk2, Toyota MR2, érdemes átnézni Bálint és Gergő képeit!

A leginkább leharcolt, ám ennek ellenére mégis érdekes gép egy kicsit elbújva, arrébb parkoló Innocenti Mini volt. Zenész tulajdonosa elmondta, hogy teddy hengerrel festette le, ajándékba kapta a lakatolást és napi használatban van a motorikusan amúgy elpusztíthatatlan járgány.

10 óra után lassan kezdtek elszállingózni a résztvevők, a hivatalos program is eddig tartott, elvégre a reggeli kávézáshoz találták ki ezt a találkozót a nagy vízen túl.

Mi még fordultunk egyet Gergő cimborám V6-os 156-osával, így mire visszaértünk, már csak a Pásztor Classic 404 Coupéja és a Lanciám álltak a parkolóban. A tulajdonossal intettünk egymásnak, majd távoztunk, kizárólag kellemes emlékekkel a tarsolyunkban, fotós barátaim pedig sok képpel a memóriakártyáikon. Nagyon jó volt ez így, megyünk máskor is. Köszönjük a szervezőknek a meghívást!

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share