A Bugatti nagyágyúi Pebble Beachen

Akik figyelemmel követik a blogunkat, azok bizonyára már találkoztak nálunk a Bugatti Chiron szupersportautóval, amelyről még az idei a genfi premierjekor írtunk. Az elmúlt hétvégén zajlott Észak-Amerika legjelentősebb autós rendezvénye, a Pebble Beach Concourse d’Elegance, ahol hivatalosan is debütált egyfelől a Bugatti Vision Gran Turismo, illetve a Chiron. 

Ez volt ugyanis a hivatalos észak-amerikai premier mindkét autónak, másrészt most állították ki együtt a két modellt. Nem is olyan rég egy szaúdi gyűjtő megvásárolta a Vision GT-t, így az már vélhetően ritka vendége lesz az autókiállításoknak, – azonban az ősszel debütáló Gran Turismo Sport videojátékban kipróbálható lesz -, illetve ugyanez a vásárló megvette magának a Chiron legelső példányát is. A szomszédja nyilván irigykedhet, hiszen a Vision Gran Turismot nehéz lesz túllicitálni. 

bugatti-chiron-at-the-quail.jpg

Pebble Beach egyébként a patinás Bugattik lelőhelye is egyben, hiszen anno itt debütált a Veyron Grand Sport, valamint a “Legends” limitált széria is, amelyekről anno szintén írtunk. Érdekességként megemlítenénk, hogy a rendezvényen kiosztott “Best of Show” díjból 13%-ot birtokol a Bugatti, ezzel ők itt a legmagasabban reprezentált márka. A Monterey Car Week keretein belül számos aukciót is lebonyolítottak, ahol kalapács alá került a márka pár jelentősebb típusának egy-egy példánya is. Az RM Sotheby’s például a Bugatti hivatalosan promó autóját, egy Veyron Grand Sportot, a Bonhams a legidősebb Type 51-et 4 millió dollárért. A Gooding & Co azonban nem talált vevőt a 9 millióért kikiáltott Type 55-nek, holott az autó újkorában megjárta a Mille Miglia versenyt is.

A középpontban azonban a Chiron állt, egy új kék fényezéssel ellátott példány mutatkozott be Kaliforniában egy nagyon stílusos kiállítótérben. A Bugatti a sportautó forgalmazását ősszel kezdi meg, ekkor vehetik át az első autókat a tulajdonosaik. 

Képek: Bugatti, RM Sotheby’s, Bonhams, Gooding & Co

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share