Egri Csillagok

Hétvégén jubilált a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra, amely idén már a tizedik alkalom volt a stuttgarti márka rajongói számára. Az 1/100-as szabályok szerint megtartott verseny idén Fótról indult és a festői szépségű barokk Egerben ért véget, ahol 13 évvel ezelőtt az első Csillagtúra már megfordult. A szebbnél szebb young- és oldtimer csillagok, illetve néhány újdonság is feltűnt több helyen Egerben és környékén, többek között megtettek egy kört a bazilika körül, feltűntek Egerszalókon és Szilvásváradon is, majd a szombati nap végén verőfényes napsütés közepette gördült be mind a nyolcvan résztvevő a célceremóniára, amelynek a Dobó tér volt a helyszíne.

dscf3849.JPG

Az idei jubileumi túrát a Mercedes az AMG 50. évfordulójának jegyében szervezte, itt debütált Magyarországon először az AMG GT C Roadster, amelyből egy matt szürke példány bömbölt a tér közepén mindenki nagy örömére. A klasszikusok sorából kiemelkedett a híres sirályszárnyas 300SL, amelyet szintén sokan megnéztek és mit ne mondjak, a számomra abszolút kedvenc típus hangja felejthetetlen. Ezen felül látható volt számos SL típus, klasszikus S-Klassék, számtalan Pagoda és egy-két W124 kabrió is feltűnt. Voltak teljesen restaurált autók, és olyanok is, amelyek a mai napig érintetlen állapotban vannak.

dsc02014.JPG

A legnagyobb érdeklődést, – főleg a gyerekek részéről -, egy klasszikus Unimog tűzoltóautó váltott ki, amely ma is aktívan szolgál a pilisborosjenői önkéntes tűzoltók kötelékében. Engem leginkább egy nagyon szép állapotban lévő sötétkék W108-as típus fogott meg, amelyre már a bazilikánál is felfigyeltem. A Dobó téren volt alkalmam pár szót váltani a tulajjal, aki elmondta, hogy egészen Düsseldorfig ment, mire rátalált a megfelelő példányra.

dsc02122.JPG

Ismét egy élménnyel gazdagodtunk, illetve rengeteg fotóval, a helyszínválasztás tökéletesnek bizonyult, a bor és szőlő városától szebb helyet nem is lehetett volna találni az évfordulós Csillagtúra zárásához. De nem is szaporítom tovább a szót, a vaskos képgalériánkban mindenki kedvére válogathat.

dscf3834.JPG

>>> A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK <<<

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share