Jótékonykodás rally autókkal

Ha az autósport szerelmese vagy, akkor a következő mondatok bizonyára ismerős érzéseket ébresztenek fel benned. Izgatottan vártad azt , amikor ismét megcsodálhatod vagy meg is érintheted, de lehet csak épp azt a szelet, vagy illatokat és hangokat akarod érezni abban az 1-2 másodpercben, amikor elsuhan melletted a versenyautó. Szabadságot vettél ki, és gyűjtögetted a pénzed, hogy leutazhass egy-egy verseny helyszínére, ahol épp kedvenceid küzdenek meg egymással, a technikával és az idővel. Állni a pálya mellett, nyelni a port, elviselni a meleget, vagy épp az esőt, hogy részese lehess annak a nagyszerű élménynek, a versenynek.  Ahogy a pálya szélén állsz, és csodálod azokat akik benn ülnek az épített “vasakban” és élményt szereznek maguknak, és neked! Hiába is, te aki ott állsz a szalag mögött, ugyanúgy részese vagy annak a napnak, a versenynek mint a versenyző, a pályabíró, vagy a szerelő a szervizparkban. 

3_-bronze-insolite-sarah-vessely.jpg

Szóval, ott állsz. Már messziről hallod az üvöltő motorú erőgépet, majd kisvártatva látod is, ahogy durrogva-csattogva elrohan előtted. Küzd és versenyez… ott vagy tőle tíz, húsz, harminc vagy ötven méterre. Nézed a pilóta arcát, látod ahogy koncentrál és megéli a versenyt, és akkor ezek futnak át az agyadon: De gyors! Milyen szép hangja van! Hogy vette be azt a kanyart?! Mekkora élmény! DE JÓ LENNE BENNE ÜLNI! Igen! mert akik kijárunk a versenyekre, bizony szeretnénk ott ülni, és érezni azt amit csak egy versenyző páros érezhet. Benne ülni… érezni a rezgéseit fizikálisan. Azt a csattanó hangot hallani, amikor egyes sebességfokozatot kapcsolsz. A rajt pillanatát, a gyorsulást, azt amikor először megindul alattad a kocsi keresztben, vagy épp egy olyan féktávot venni, amit egy széria autónál meg sem próbálnál meg elkövetni. Az ítinert hallani vagy olvasni… szóval a csövek között benn ülni, sisakban, hat vagy négy pontról bekötve lenni, minden rajongó álma! A tiéd is, tudom!  

22491804_544052042601445_8437665020812229647_n.jpg

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanám megteheted! Teljesülhet végre az álmod. Méghozzá nem is elérhetetlen távolságban. De nézzük miről is van szó. A Máté & Böri Racing Team másodjára rendezi meg a Jótékonysági élményautóztatás rendezvényüket, amelynek a bevételét a győri, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthon javára, eszközök vásárlására fordítja. Az intézmény a fogyatékkal élő gyermekek gyógypedagógiai nevelését, és a fiatal felnőtteket a munkára felkészítő tagozattal segíti.

22489704_1584060378325800_7724601307318560927_n.jpg

Azt gondolom, ennél jobb lehetőség nem is adódhatna számodra, hogy egy versenyautóba beülhess, és még segíthetsz is! Egy kör a pályán, amit egy gyakorlott amatőr versenyző navigátor ülésében tehetsz meg, az 7 km hosszú. De most figyelj, mert ha nézőként szeretnél beülni egy rali autóba, azt megteheted három ezer forintért. Azt gondolom, ez egy igazán jelképes összeg azért, amiért minden pénzt megadnál! 

Természetesen a szervezők, úgynevezett drift-taxiról is gondoskodnak, aminek a nézőként kipróbálható formája a jobb 1-ben történik, mindössze kétezer forintért. Jelenleg 12 taxi és 33 rally autó jelezte részvételét az élménynapon. A driftet reggel nyolctól délután öt óráig lehet igénybe venni. Délelőtt edzés lesz, ezért a rali autók délután egytől ötig vehetőek igénybe. Bővebb  leírást ITT olvashattok az eseményről.  

Ahogy azt megtudtam, az intézetben tanuló gyermekeket a Máté & Böri team megautóztatja a pályán. Ezen felül a kicsiknek különböző vetélkedők is lesznek, amire minden kint lévő gyermek jelentkezését várják! 

dsc06830_1.JPG

Egy igazán kellemes napnak ígérkezik 2017.11.11-e. Ha teheted, látogass ki Écsre, a Rába-ringre! Vegyél élményt magadnak és segíts! Mindössze egy vacsora áráért! 

 22549840_1584029441662227_1421782016793186554_n.jpg

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share