“110 ans Bugatti”

Az egyik kedvenc autómárkám, amely nem csak egyszerűen autókat, hanem gördülő műalkotásokat teremt. A világ talán legexkluzívabb autóit immáron 110 éve készíti a Molsheim városában működő neves Bugatti. A jeles évforduló alkalmából természetesen valami igazán különleges, a márkanévhez méltó modellel kellett előrukkolniuk, amely nem meglepő módon csak nagyon korlátozott példányszámban lesz elérhető a tehetős ügyfelek részére.

A francia hipersportautókat készítő manufaktúra a Chiron Sport “110 ans Bugatti” limitált szériával ünnepli a márka fenállásának 110. évfordulóját. Stephan Winkelmann és csapata nem lehet könnyű helyzetben, amikor valami igazán újat és egyedit kell kitalálniuk, de ezt a feladatot nyugodtan kijelenthetjük, hogy ismételten sikerült maradéktalanul teljesíteniük. A Chiron Sport karbonszálas testét egyedi matt Steel Blue, azaz acélkék színbe vonták, a látható karbonvázat és egyéb szénszálas elemeket anyagukban színezték, így érdekes kettős tónusú hatást értek el a teljes autó felületén. Ez a színkombináció az 1920-as évek luxusautóit idézi. A patkó formájú hűtőrács alumíniumból készült, a külső megjelenést pedig még jobban emeli a “Nocturne” matt fekete könnyűfém felnik. Ezek mögött szinte kivillannak a klasszikus francia versenyautók színében pompázó kék féknyergek. 

Az autó külsején további egyedi díszítőelemek is vannak, több helyen feltűnik “Le Bleu-Blanc-Rouge”, azaz a francia trikolór, többek között a tükörházon, valamint az aktív hátsó szárny alsó részén is. A tanksapkát homokszórták és kézzel polírozták, ettől a különleges hatás, amelyen a “110 ans Bugatti” felirat is helyet kapott. Azonban a vásárlók kérhetik a hagyományos tanksapkát is fehérre vagy kékre festve. Az autó hátsórészén lévő Ettore Bugatti logót feketére anodizálták, csakúgy mint a szárny mozgatómechanizmusát is, a kipufogóvégeket pedig matt feketére színezték. 

A beltérben a karbon és a kék bőrfelületek uralkodnak, illetve itt is feltűnik dekorációs elemként a francia zászló színkombinációja. A bőr kék színe a Deep Blue, ugyanakkor az ülések kontúrjait és az öveket a French Racing Blue szín határozza meg. A középkonzolon egy egyedi és kézzel készített ezüst medaliont helyeztek el. A különleges ünnepi Bugatti Chiron Sportból mindösszesen csak húsz példány fognak készíteni, le merném fogadni, hogy már mindegyiknek megvan a gazdája.

Képek: Bugatti

Total
0
Megosztások
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share