Felni fétis: Speedline Monte Carlo

Névről nem ugrik be? Pedig ha láttál már Lancia Delta Integralét, akkor egész biztosan találkoztál vele. Itt nálunk, vidékennn csak lancsafelniként hivatkozunk rá, ha valamiért szóba kerül. 🙂

A Speedline Corse nevű céget 1975-ben hozták létre egy versenyautó felniket gyártó kisvállalkozás alapjaira, szóval a kezdetektől ott voltak a pályákon.

A Monte Carlo nevű felnijük korai változata egy Opelen mutatkozott be a 80-as évek elején, később mégis a Lancia Delta segítségével vált ismertté.

Ma már csak kis sorozatban, megrendelésre készítik 17“-os méretben a magnézium ötvözetű, az átlagember számára méregdrága szépségeket (Egy darab nagyjából 160.000 Ft).

Érdekes, hogy míg a gumiknál csak-csak számon tartották, melyik márka nyert bajnokságot, a felnikről ez nem mondható el, azonban Speedline-ék ezt is pótolták: összesen 70 világbajnoki címet tudhatnak magukénak az autósport minden területéről.

A bajnokok közt – a Monte Carlo-n kívül – ott van  például a “B” csoportos Audi (jelenleg a Type 2010 Champion nevű utódmodell van gyártásban), vagy a legtöbb WRC-ről ismert (Type 2021) felni is.

Egy darabka (azt hiszem) Championt még én is őrizgetek Benikék Corolla WRC-jéről, afféle ereklyeként. 🙂 (A rallys ereklyékre majd egy későbbi bejegyzésben visszatérek.)

Total
0
Megosztások
7 hozzászolás
  1. Az első képen Szerintem Compomotive TH2ő van . Az valamivel olcsóbb is, kb 80 000 Ft/DB. 17-80 as méretben. Saját vélemény de nekem a Th2ő jobban is teccik.

  2. @Kony Integrale: Sőt, még az OZ-nek is van hasonló, amire azokat a szép tárcsákat tették fel mondjuk azon kifelé áll a közepe. Lehet, hogy elhibáztam azt az első fotót.

  3. @Kony Integrale: Igen, a fékhűtés tárcsájára gondoltam. Az is megérne egy bejegyzést. Mintha láttam volna már másik autón is, de úgy tudom, ez direkt a Lanciának készült. Jól tudom?

  4. @vancello:

    hogy tényleg csak anciákra készült-e fogalmam sincs, S4 es deltán is láttam már, és 787 B mazdán is .

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share