Roger Moore és az autók

Egy újabb ikonnal kevesebb lett a sztárvilág, Roger Moore tegnap itt hagyott minket. A nagyszerű színész számtalan szerepben kiválóan alakított akár a filmvásznon, akár a tv képernyőjén. Olyan népszerű szerepek fűződnek a nevéhez, mint a The Saint, vagy Lord Brett Sinclair, illetve többször játszotta őfelsége legtitkosabb ügynökét, a 007-est. A híres szerepek mellett Moore filmjeiben is feltűntek a jobbnál jobb autók, amelyek legalább olyan ismertté váltak, mint ő maga, ezekkel emlékezünk meg és búcsúzunk Roger Mooretól.

The Saint

Az egyik legismertebb tv-s szereplése volt a The Saint című sorozat, amely 1962 és 1969 között hat évadot és összesen 118 epizódot élt meg. Roger Moore a sorozatban Simon Templart alakította, aki minden idők legszebb Volvóját, egy P1800 kupét hajtott. Az angyal Volvóként elhíresült típust Pelle Peterson tervezte méghozzá Pietro Frua stúdiójában. Az 1961-től 13 éven keresztül gyártott autó helyett a sorozat készítői eredetileg Jaguar E-typeot szerettek volna, azonban a brit márkát nem érdekelte a tv-s szereplés, mindez kapóra jött a Volvónak és a P1800-ast a legismertebb svéd autóvá vált. A Templar által vezetett autó rendszáma egyébként ST1 volt.

tumblr_mdne505tek1rf1jvro1_1280_szerkesztett.jpg

The Persuaders

A Minden lében két kanál az egyik kedvenc sorozatom, amelyben Roger Moore az angol arisztokrata, Lord Brett Sinclair szerepében oldotta meg a Fulton bíró által rá és Danny Wildera (Tony Curtis) osztott feladatokat. Az év elején már írtunk a sorozat főszereplőinek autóiról, amelyek idén éppen 50 évesek lettek. A Sinclair által használt Aston Martin DBS a mai napig egy különleges autónak számít.

the-persuader-aston.jpg

James Bond

A legtöbb 007-es szerep, Roger Moore nevéhez fűződik, összesen hét alkalommal játszotta a brit titkos ügynök, James Bondot. A Live and Let Die (’73) című filmben a számtalan jármű közül talán az a vörös Impala a legkiemelkedőbb, amelyet Bond a karibi térségben található San Monique szigetén vezetett.

1964-chevrolet-impala-conv-small.jpg

The Man with the Golden Gun, magyarul az Aranypisztolyos férfi című következő filmben az egyik legjobb Bond jelent egy AMC Hornethez kapcsolódik, amelyet a 007-es Bankokban kötött el egy AMC márkakereskedésből, majd ezt követően egy látványos ugratást mutatott be a víz fölött.

au043-amc-hornet-hatchback-jump.jpg

A kém, aki szeretett engem (The Spy Who Loved Me) film talán legnagyobb autósztárja volt a tengeralattjáróvá alakuló első generációs Lotus Esprit, vagy másik nevén a Wet Nellie. A film kedvévért tényleg átalakítottak egy Espritet, amely képes volt tengeralattjáróként funkcionálni, ez a példány jelenleg Elon Musk tulajdonában van.

wet-nellie.jpg

A For Your Eyes Only filmben Roger Moore két Lotus Esprit Turbo típust is vezet, egy fehéret a spanyolországi jelenetekben, amely hamar megsemmisül, egyet pedig az észak-olaszországi síparadicsomban, ez utóbb bronz színű Esprit talán az ismertebb.

8426586096_0a12c7f53f_b.jpg

Az 1983-as Octopussy című kémfilmből leginkább az a Range Rover jut az eszembe, amivel a lószállítót húzta a 007-es, és persze ebből a filmből Tina Hudsonová is emlékezetes maradt.

A legutolsó Bond szerepe az 1985-ben megjelent A View to a Kill filmben volt, ebből talán az egyik legemlékezetesebb jelent volt az az autós üldözés, amiben egy Renault 11 taxit szabadítanak meg a tetejétől a nagy akció közepette.

avtakrenault115lx3_8100.jpg

The Cannonball Run

A híres Ágyúgolyófutamban is szerepet kapott, méghozzá itt James Bondot figurázta ki Seymur Goldfarb Jr. szerepében. A filmben nem mást, mint egy Aston Martin DB5-öt vezet.

i010247.jpg

Roger Moore 89 éves volt, számtalan felejthetetlen és izgalmas pillanatot köszönhetünk neki filmjei által, most már ő is az égi utakat járja egy Aston Martin volánja mögött.

Total
0
Megosztások
1 hozzászolás
  1. “A film kedvévért tényleg átalakítottak egy Espritet, amely képes volt tengeralattjáróként funkcionálni”

    Hát, én úgy tudom, hogy éppen ellenkezőleg: az egy eredeti búvárhajó volt, amelyre Lotus-karosszériát raktak, és az úszott…

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share